Elokuva

Liikaa siirappia

30.12.2016 4:00
Kuva: Warner Bros. Pictures
Tunteensa satuttanut Howard (Will Smith) räyhää rakkauden ruumiillistumalle (Keira Knightley).
Tunteensa satuttanut Howard (Will Smith) räyhää rakkauden ruumiillistumalle (Keira Knightley).

Kaikenkattava kauneus (Collateral Beauty, Yhdysvallat, 2016).

Ohjaus: David Frankel. Käsikirjoitus: Allan Loeb.

Rooleissa: Will Smith, Edward Norton, Keira Knightley, Michael Peña, Naomie Harris, Jacob Latimore, Kate Winslet, Helen Mirren.

Kesto 97 min. Sallittu.

Esittää Studio 123, Kino 123.

Kaikenkattava kauneus -elokuvan ideana on pyöräyttää Frank Capran ja Charles Dickensin jalanjäljissä juhlapyhiin sopiva kakku ja koristella se eturivin näyttelijöillä. Lopputuloksena on harvinaisen manipuloiva ja suorastaan karmivan imelä kokonaisuus.

Rakastettavat elokuvatähdet ovat pahasti pihalla.

Howard (Will Smith) on menestynyt uraihminen, joka on kokenut suuren menetyksen. Ystävät ovat syvästi huolestuneita Howardin mielentilasta. Mies on kirjoittanut surussa ja vihassa kirjeitä abstrakteille käsitteille, kuten Aika, Rakkaus ja Kuolema. Yllättäen nämä käsitteet tulevat vierailulle henkilöiden muodossa.

Luvassa on onttoa keittiöfilosofiaa. Kekseliäs konsepti hukataan laimeisiin korulauseisiin ja tihkusilmäisten näyttelijöiden lähikuviin. Smith on pannut ison vaihteen päälle. Hienovaraisuus luo ongelmia. Jokainen tunne tuodaan esille selittävän itsestäänselvästi.

Koristepaperin ohut elokuva ottaa suuria ideoita ja yksinkertaistaa ne turhauttavalla tavalla. Rakastettavat elokuvatähdet ovat pahasti pihalla, kun kohtaukset maalataan niin paksulla pensselillä, että kaikki aitous on tukehtua. |

Timo Alho

YKSI TÄHTI

Hyvää:

Huonoa: Siirappia. Hyvien näyttelijöiden tuhlausta.

Erityistä: