Riku Rantala kehottaa Kuubaan ennen kuin on myöhäistä

15.3.2013 19:00
Kuva: Tarja Särkkä
Seikkailija Riku Rantala on tutustunut reppureissumatkoillaan mitä eksoottisimpiin kohteisiin ja kulttuureihin.
Seikkailija Riku Rantala on tutustunut reppureissumatkoillaan mitä eksoottisimpiin kohteisiin ja kulttuureihin.

Madventures-sarjasta tunnettu seikkailija Riku Rantala kannustaa matkustamaan, kun se vielä on edullista. Kukaan ei tiedä, miten paljon lentomatkailu lähitulevaisuudessa kallistuu, jos kallistuu ollenkaan. Nyt lentäminen on halvempaa kuin koskaan aikaisemmin.

Rantala suosittelee kohteita, jotka muutaman vuoden päästä voivat olla jo ihan toisenlaisia:

— Venezuelan presidentti Hugo Chavez heitti jo lusikan nurkkaan. Fidel Castron aika on sekin hyvin pian todennäköisesti ohi, ja isot muutokset ovat edessä. Jos haluaa nähdä toisinajattelijavaltion, aika on nyt. Kuuba on maa, jossa ei ole yhtään mainosta.

Myös Tiibet kannattaa kokea ennen kuin se kiinalaistuu.

Sri Lankasta on Rantalan mukaan kehkeytynyt nopeasti kohde, joka imee turisteja päivä päivältä enemmän. Sielläkin kannattaa käydä ennen kuin se legitimoidaan hittikohteeksi.

Riku Rantalan mukaan matkailu on vuosikymmenessä arkipäiväistynyt. Ei ole tavatonta, että suomalaiset tuntevat paremmin Euroopan pääkaupunkien hipsterikaupunginosat kuin lähialueensa Suomessa.

— Esimerkiksi itäisen Suomenlahden saaristo on hieno, mutta ei sitä hirveän moni ulkopuolinen tunne.

Rantala ennustaakin, että lähialuematkailu nousee lähivuosina. Se edellyttää suomalaisilta kuitenkin asennetta mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle.

Lisää Riku Rantalan matkailumietteitä Kouvolan Sanomissa lauantaina 16.3.