Vonteenin valssi järjestetään 20. kerran — Arja Koriseva konsertoi torstaina Sippolan kirkossa

26.6.2017 17:02
Kuva: Jouni Harala
Arja Korisevan ja Minna Lintukankaan konsertti on kesäinen ja hengellinen.
Arja Korisevan ja Minna Lintukankaan konsertti on kesäinen ja hengellinen.

Ravintoa sielulle ja ruumiille.

Näin kuvailee Vonteenin valssi -toimikunnan puheenjohtaja Sami Porkka perinteistä tapahtumaa Sippolassa. 20. kerran järjestettävä Vonteenin valssi alkaa keskiviikkona. Viisipäiväisessä, pääosin talkoovoimin toteutettavassa tapahtumassa on tarjolla muun muassa musiikkia, kirjallisuutta ja liikuntaa.

— Kansanmusiikkiyhtye Äijäkanteleet esiintyy avajaispäivän iltana Sippolan Hovissa. Torstai-iltana taas entinen tangokuningatar Arja Koriseva ja pianisti Minna Lintukangas nähdään Sippolan kirkossa, Porkka tarjoilee maistiaisia ohjelmasta.

Artistit kuvailevat esitystään tunnelmalliseksi, hengelliseksi konsertiksi. Illan aikana kuullaan muun muassa kappaleet Saviruukku, Täällä Pohjantähden alla ja Kirkossa.

 

Kansanmusiikkikurssi päättyy konserttiin

Uutta Vonteenin valssissa on kansainvälinen kansanmusiikkikurssi, johon kuuluu kanteleensoiton ja kansanlaulun opetusta. Jo maanantaina alkaneen kurssin opettajina toimivat Anita Lehtola-Tollin ja Minna Raskinen.

— Kurssin päätöskonsertti pidetään Sippolan Hovissa lauantaina, Porkka sanoo.

Toimittaja Suvi Aholan koordinoima kirjallisuustapahtuma kirjallinen iltapäivä on vuorossa sunnuntaina. Tapahtumassa vierailevat kirjailijat Venla Hiidensalo ja Sirpa Kähkönen sekä runoilija ja kääntäjä Suvi Valli.

Heinäkuun puoliväliin asti jatkuva Ars Sippola -nykytaidenäyttely taidekeskus Antareksessa on osa Vonteenin valssia. Kesän taiteilijoita ovat Tiiu Anttinen, Synnöve Dickhoff, Aimo Katajamäki, Sanna Majander, Heini Nieminen ja Sandra Nyberg (Elin & Keino -työryhmä), Eeva-Liisa Puhakka, Silja Puranen, Mikko Sakala ja Ulla Sinkkonen.

 

Lopuksi Pihlajamäen kesäjuhla

Vonteenin valssin ohjelmassa on myös kylätori, luentotilaisuus, lavatanssit, jalkapalloturnaus ja jumalanpalvelus. Tapahtuma päättyy Pihlajamäen kesäjuhlaan, joka järjestetään Hirvelän lavan ympäristössä. Juhlassa muun muassa kisaillaan tikanheitossa ja köydenvedossa sekä julkistetaan Vuoden Vonteeni.

Porkan mukaan Vonteenin valssi on kerännyt aiempina kertoina kolmisentuhatta kävijää. Kylätori on ollut suosituin yksittäinen tapahtuma.

— Huonona vuonna kylätorilla on ollut tuhat kävijää, parhaimpina pari tuhatta. Tavoitteemme on päästä omillemme. Jos maksullisissa tapahtumissa käy tuhatkunta kävijää, olemme lähellä tavoitetta.

Vonteenin valssi Sippolassa 28.6.—2.7. Ohjelma löytyy osoitteesta vonteeninvalssi.com.

Äänestä Vonteenia

Vonteenin valssin järjestää Koti-Sippola ry yhteistyökumppaneineen.

Viimeksi tapahtuma oli kesällä 2015.

Vuoden Vonteenia voi äänestää eri tapahtumissa keskiviikosta perjantaihin. Vonteenin on oltava mies.