Järki jäi vähemmistöön

4.6.2009 4:00

Kari Soininen soveltaa kunnialla professori Kari Suomalaisen periaatetta ”Parempi olla yksin oikeassa kuin joukolla väärässä”.

Turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus Kouvolaan voi kuulostaa ”kansainväliseltä” ja ylevältä. Todellisuus on toista, kuten Soininen aiheesta totesi viitatessaan muiden perusteluidensa ohella turvapaikanhakijoiden aiheuttamaan turvattomuuteen. Mitä väkeä ovat turvattomuutta aiheuttavat turvan hakijat?

Huomenta Suomi -ohjelmassa haastatellun poliisitarkastaja Ehrsténin mukaan 80-90 prosenttia turvapaikanhakijoista ilmoittautuu ilman minkäänlaisia henkilöpapereita. Poliisi pystyy selvittämään omilla keinoillaan vain osan henkilöllisyyden.

Maahanmuuttoviraston Esko Repo on kertonut (16.1.2009), että Suomessa on myönnetty oleskelulupa jo 3 000 turvapaikanhakijalle, joiden henkilöllisyyttä ei ole voitu varmistaa lainkaan. Nykyisin näitä varmistamattomia tapauksia on myönnetyistä oleskeluluvista suurin osa.

Ymmärrän hyvin, että Soininen ei halua olla tällaisen viranomaisten huijaamisen, valehenkilöllisyyksien ja epätotuuden kanssa tekemisissä. Miksi Kouvola haluaa? Miksi SPR haluaa?

Nuiva