Kouvolasta yksi uimahalli Iittiin

7.2.2012 4:00
Kuva: Noora Walin ja Pulmu Eloranta

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Suomelan (kok.) mukaan on epätodennäköistä, että Kouvola sulkee yhtäkään kuudesta uimahallistaan. Joitain toiminnallisia karsimia saatetaan tehdä.

Kouvolan liikuntapaikkaselvityksessä on annettu selkeä viesti siitä, että kaupungissa on liikaa uimahalleja. Suunnittelija Arto Toukonen totesi lokakuussa Kouvolan Sanomissa: ”Tulisimme toimeen puolella nykyisistä halleista.”

Miksi niitä on pitänyt rakentaa, jos niitä on liikaa? Niitä on kuusi, mutta kolmella pärjäisi. Miksi on pitänyt rakentaa vielä lisää neljäs ja viideskin?

Meillä on ratkaisu. Voisitte lahjoittaa yhden tänne Kausalaan. Täältä ihmiset käyvät Kuusankoskella, Korialla tai jossain muualla lähellä uimassa. Nastolassahan kävi niin, että kun sinne tuli halli, ei ollut paljonkaan kävijöitä eikä ollut siten varaa kaikkeen tarpeelliseen.

Kouvolalaisten pitäisi olla ylpeitä, kun heillä on niin monta uimahallia, jolloin on jokaiselle tilaa harrastaa uimista. Täällä Kausalassa ei ole yhtään hallia, meille kelpaisi Kouvola ylijäämähalli.

Kaisu Lindén, Tiia Toikka

Iitin yläkoulu, 8B ja 8C