Asiallisempaa puhetta homoparien liitoista

4.3.2013 4:00

Kuulin jokin aika sitten keskustelua sukupuolineutraalista avioliittolaista. Ymmärrän keskustelun ja kiivaat mielipiteet, mutta toivon, että keskustelu säilyy asiallisena. Jos argumentoinnin taso on “ei äidillä voi munia olla”, niin ollaan jo ojassa — ja kuten eräs lääketieteen ammattilainen tokaisi: “ei miehelläkään ole kuin yksi muna, kiveksiä on kaksi”.

Olen harvoin saanut mitään järkevää perustelua sille, miksi samaa sukupuolta edustavat kaksi toistaan rakastavaa ihmistä eivät voisi avioitua. Mielestäni Raamattu tai luonnonvastaisuus eivät ole kovin hyviä argumentteja. Emme ole enää pitkään aikaan noudattaneet muitakaan Vanhan testamentin lakeja, ja kyllä muutkin eläinlajit homostelevat. Tasa-arvoista avioliittolakia vastustavat, antakaa perusteluja!

Muuan ihminen tokaisi, että monet, jotka vahvasti vastustavat neutraalia avioliittolakia, ovat jo sen ikäisiä, että elävät jo itsekin ihan huomaamattaan melko neutraalissa avioliitossa. En tarkoita, että ikä määrittelee mielipiteen, mutta kyllä nuoremmilla yleisesti on positiivisemmat asenteet homoja kohtaan. Ketä homoparin avioituminen vahingoittaisi? Pysähtykää kaikki pohtimaan.

Maailma muuttuu, meidän kaikkien pitäisi yrittää muuttua sen mukana.

Ville Savolainen

Kouvola