Sairaala Keltakankaalle

6.1.2017 4:00

Kiitos ja muutama kommentti Jari Larikalle vastauksesta (KS 3.1.). Ensinnäkin en ole väärin ymmärtänyt tapaamiani valtuutettuja. Asioihin ja ihmisiin voi vaikuttaa niin monella tavalla, ja näille valtuutetuille oli jäänyt se painostamisen tunne.

Kyllä, kun Kouvola ja Kotka eivät päässeet mihinkään toisiaan tyydyttävään tilaan, niin nyt ollaan tässä tilanteessa, että ministeri Juha Rehula (kesk.) ja sote-työryhmä päättävät. Muuten, Rehula puhuu paljon, mutta sanoo vähän.

Ei, Kouvolan tilanne ei tule paremmaksi passiivisesti. Mutta nyt täytyy muistaa, miksi tässä tilanteessa ollaan ja syy miksi laitoimme adressin oli ainoastaan se, että halusimme torpata Ratamo-keskuksen rakentamisen suolle ja Kouvolan keskustaan. Mielestäni keskus pitäisi tiputtaa pois ratamo-sanasta ja alkaa puhua uuden Ratamo-sairaalan rakentamisesta. Muuten terveydenhoito täytyy pitää hajautettuna eli niin, että Valkealassa, Kuusankoskella, Kouvolassa, Korialla, Elimäellä sekä Jaalassa säilyvät terveyskeskuspalvelut, osassa osan viikkoa.

Mihin sitten sairaala? Keltakankaalle. Puretaan nämä rahankuluttajat eli Anjalankosken kaupungintalo sekä siinä vieressä oleva ammattikoulu ja siirretään sinne Poksin palvelut, perusterveydenhoidon, erikoissairaanhoidon sekä ympärivuorokautisen päivystyksen ja myös päiväkirurgian palvelut. Välimatkat ovat lyhyet: Lehtomäestä 15 minuuttia, taksilla.tai ambulanssilla 10 minuuttia. Kunnallistekniikka on valmiina, samoin parkkipaikat ja niitä saa helposti lisää.

Miksi kaikki täytyy olla niin Kouvola-keskeistä? Keskustan tuntumassa asuu noin 30 000 ihmistä, ja muualla Valkealassa, Jaalassa, Anjalankoskella, Elimäellä, Korialla ja Kuusankoskella yhteensä 56 000 ihmistä.

Kari Valen, Kouvola