Hallitus ei kannusta, vaan kurjistaa

23.1.2017 4:00

Löysin tällaisen määritelmän kannustamisesta: ”Kannustaminen on sitä, että kannustaja tarjoaa pakottamatta kannustettavalle jonkin toimintavaihtoehdon kannustimen avulla, jotta kannustamiselle asetettu päämäärä toteutuu”.

Hallituksen toimet työttömiä kohtaan, eivät ole kannustamista vaan työttömien elämän kurjistamista. Oikeistohallitus toteuttaa lyhytnäköistä ideologista politiikkaansa häikäilemättömästi. Tuntuu, että tavoitteena ei ole Suomen ja suomalaisten asioiden hoito, vaan oman ideologian toteuttaminen.

Perussuomalaiset meuhkasivat edellisellä hallituskaudella oppositiossa ollessaan, että työttömyysturvaleikkaukset lisäävät esimerkiksi toimeentulotukien maksamista, lisäävät syrjäytymistä ja niin edelleen. Nyt ministeri Jari Lindström (ps.) esittelee silmät loistaen heikennyksiä. Lindström ja muu hallitus tekevät kaikkensa lisätäkseen syrjäytymistä. No, pääministeri Juha Sipilä (kesk.) nimesi työryhmän selvittämään syrjäytymistä ja kansan kahtiajakoa. Tämä on kuvottavaa toimintaa hallitukselta.

Aktiivisia työnhakijoita hallitus rankaisee surutta. Esimerkiksi omaehtoiseen koulutukseen osallistujille ei makseta enää kulukorvausta. Tämä on nurinkurista kannustamista. Toisaalta porvarit ovat aina väittäneet, että johtajien kohtuuttoman suuret palkat motivoivat ja kannustavat johtajia entistä suurempiin urotekoihin. Duunaria ja työtöntä suurempi palkka tai korvaus passivoi.

Hallitus antaa ymmärtää, että työttömät ovat työttömiä omasta tahdostaan tai laiskuuttaan. Niinpä heidät on pakotettava töihin, joita ei kuitenkaan ole tarjolla kaikille.Surullista, että hallitus vihaa työttömiä, jotka olemassaolollaan muistuttavat hallitusta sen kyvyttömyydestä vähentää työttömyyttä.

Timo Soinin sanoin: ”Miten te kehtaatte ja kyllähän te kehtaat-te”.

Arto Kaleva, Kouvola