Arvostan toki asiantuntijoita

13.3.2017 4:00

Ritva Sorvali (KS 8.3.) viittaa allekirjoittaneeseen esimerkkinä poliitikosta, joka ei arvosta asiantuntijoiden mielipiteitä. Toki arvostan, mutta vasta, kun olen saanut selville, miten he mielipiteensä perustelevat. Esimerkiksi erikoislääkäri Kalevi Karjalaisen kirjoitus (KS 27.2.) oli asiantuntijamielipiteeksi hämmentävä.

Karjalaisen tarkoitus oli ilmeisesti moitiskella Ratamo-keskus-hankkeen vastustajia. Kuitenkin hän polemisoi kuvitteellisesta kokonaisuudesta, joka koostuisi sairaalasta ja Marjoniemen terveysasemasta. Sehän ei olisi sama hanke kuin Ratamo-keskus. Oikea Ratamo-keskus-hanke oli eräässä vaiheessa lakkauttamassa Kouvolasta peräti viisi lähiterveysasemaa kokonaan tai osittain.

Olen kohta neljä vuotta ajanut Ratamo-keskus –hankkeen korvaamista Ratamo-sairaalalla. Ei minulla ole mitään sitä vastaan, että sellaiseen sairaalaan liitetään yhden terveysaseman palvelut kuten Karjalainen kirjoittaa. Sorvali itse asiassa moitiskelee minua siitä, että olen samaa mieltä kuin erikoislääkäri Karjalainen kirjoituksessaan.

Ratamo-keskusta koskevista asiantuntijalausunnoista olen perillä, ja juuri niitä olenkin käyttänyt. Esimerkiksi Ramboll Oy:n maaperätutkimus on faktaa. Se kertoo Ratamo-keskukselle aiotun paikan olevan suota 20–30 metrin syvyyteen. Voidaan rakentaa, mutta onko järkevää rakentaa? Faktaa on sekin, että väitetyistä Ratamo-keskuksen tuomista toimintasäästöistä ei ole laskelmaa. On vain arvioita, joiden perustelut esimerkiksi FCG- ja NHG –raporteissa ovat hatarat tai olemattomat. Tulevaisuuden liikenneongelmat Ruskeasuon kohdalla ovat nekin faktaa, ja ne on kirjattu KoTePa-raporttiin.

Jouni Suninen, kaupunginvaltuutettu, Suur-Kouvolan Sitoutumattomat