Alueet huomioon tasapuolisesti

20.3.2017 4:00

Kyllä sen taas lehtikirjoitteluista huomaa, että vaalit lähestyvät. Tarinat ovat samoja kuin edellisten vaalien alla; yhtenäisen Kouvolan puolesta, yhteen hiileen puhallettava kyläpolitikointi pitää loppua ja niin edelleen. Minua nämä ei enää edes naurata, sillä heillä on ollut neljä vuotta aikaa tehdä asialle jotakin.

Kun seuraan Kouvolan asioita muulloinkin kuin vain vaalien alla, enkä omaa puoluejäsenkirjaa, en Maon tai Stalinin, en ole hippi enkä juppi, niin voin kertoa esimerkin kaupunkipolitikoinnista.

Lukijat palstalta poimittua: ”Keskustaan pitää saada elokuvateattereita, sairaalaa, konserttisalia, kauppoja, kahviloita, koulut pitää keskittää, ratsastus tallit pitää säilyttää ynnä muuta, ynnä muuta.

En missään nimessä ole keskustan kehittämistä vastaan, päin vastoin, mutta ne perustelut, joita on tuotu esille: ”Tulee liian pitkät matkat harrastuksiin, asiointiin”.

Tämäkään ei minua naurata. Raviradalla mennään laput silmillä.

Keskusta alueella noin 30 000 ja syrjäkylillä noin 60 000 asukasta, mikä pitää ottaa huomioon ennen kuin aloittaa puheet yhteen hiileen puhaltamisesta yhtenäisen Kouvolan puolesta.

Suosittelen tutustumaan Kouvolan karttaan. Edelleenkin on tosi asia, että täältä syrjäkyliltä on keskustaan tasan yhtä pitkä matka kuin sieltä tänne, ihan matemaattisestikin pitänee paikkansa.

Silloin kuin kaikki alueet huomioidaan tasapuolisesti, voidaan puhua yhtenäisen Kouvolan kehittämisestä. Sitä minä haluan.

Juha Raippo (sit.) Kaipiainen