Iitin keskustalle iski paniikki

6.4.2017 4:00

Olli Pasila kirjoittaa mielipidekirjoituksessaan (KS 5.4.), että Iitin demarit johtaisivat kuntalaisia viestinnällään harhaan. Asia ei ole näin. Vaalilehdessämme mainitsemme, että ”Me sosialidemokraatit emme olleet sulkemassa vuodeosastoja” ja ”Kuntayhtymän valtuustossa kaikkien osakaskuntien demarit vastustivat ainoana yhtenäisenä ryhmänä vuodeosastojen alasajoa”. Asia on juuri näin kuin se on kirjoitettu ja sen voi käydä jokainen itse tarkistamassa 30.1.2017 pidetyn hyvinvointikuntayhtymän valtuuston kokouksen pöytäkirjasta ja sen liitteenä olevasta ääniluettelosta.

Pasila myös antaa kirjoituksessaan ymmärtää, että 30.1. pidetyssä kokouksessa vuodeosastojen lakkautusta koskeva pykälä olisi tullut valtuustolle vain tiedoksi. On sangen erikoista, että kunnallisneuvoksen arvonimen saanut henkilö ei tiedä tai näytä ymmärtävän, että mikäli jokin asia tulee kokouksessa tiedoksi, niin asiasta ei ole tällöin mahdollista äänestää. 30.1. pidetyssä kokouksessa asia oli kuitenkin aivan tavanomaisesti valtuuston käsiteltävänä ja asiasta äänestettiin.

Se, minkä Olli Pasila jättää kirjoituksessaan kertomatta, on hänen edustamansa puolueen keskustan omien rivien rakoilu valtuuston äänestyksessä. Mikäli keskustan hollolainen yhtymävaltuutettu Merja Engman olisi äänestänyt vuodeosastojen lakkautusta vastaan, Iitissä olisi todennäköisesti edelleen oma vuodeosasto. Keskustan näkökulmasta edunvalvonta petti pahimpaan mahdolliseen aikaan ja nyt vaalien alla vastuuta asiasta yritetään sysätä muiden niskaan.

Mielestäni on aivan asiatonta ja epärehellistä toimintaa, että äänestäjiä tällä tavoin sumutetaan väärillä tiedoilla herkässä asiassa. Onneksi iittiläiset osaavat nähdä tällaisen sumutuksen läpi.

)

Eemeli Lehtinen, opiskelija, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän valtuutettu (sd.