Osa ehdokkaista flirttailee uusfasismin kanssa

6.4.2017 4:00 | Päivitetty: 6.4.2017 10:18

Suomen historiassa riittää loistavia kohokohtia sekä pimeitä totuuksia, josta moni ei tiedä. Yksi näistä totuuksista on Suomen fasismi, mikä on ottanut monia muotoja kautta meidän historiaa, mutta ei ole hävinnyt mihinkään. Näin kunnallisvaalien alla tärkeintä äänestäjille on tietää, että jotkut ehdokkaat flirttailevat tai ovat suorastaan suhteessa äärioikeistolaisten ja uusfasististen liikkeiden ja ideologioiden kanssa.

Suomen Sisu on äärioikeistolainen liike, joka on auttanut normalisoimaan äärirasistisia ajatuksia ja aloitteita. ”Suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa” lukee esimerkiksi kouvolalaisen perussuomalaisen Antti Eskelisen vaalimainoksessa.

Hänen mielestään ”Massamaahanmuutto tuhoaa Eurooppalaisen arvoperimän pysyvästi. Siksi sitä pitää vastustaa kaikilla poliittisilla tasoilla niin kuntien valtuustoissa, tulevissa maakuntien valtuustoissa, eduskunnassa ja europarlamentissa.” Hän myös kehuu tehneensä vuonna 2013 valtuustoaloitteen, että turvapaikanhakijoiden ja kiintiöpakolaisten vastaanottaminen lopetetaan täysin.

Ihmisen oikeudesta hakea turvapaikkaa sovittiin 1948, kun holokausti oli ohi ja kun 11 miljoonaa ihmistä oli murhattu. Monet heistä olivat turhaan hakeneet turvapaikkaa – myös Suomesta - ja he menehtyivät kansanmurhassa. Monet Suomen Sisun jäsenistään selvästi haluavat muuttaa tätä sopimusta eri syistä.

Jotkut jäsenet ovat avoimesti kirjoittanut rodunjalostusopista.

Puheenjohtaja Olli Immonen on poseerannut uusnatsistien Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) jäsenten kanssa. Suomen Sisun sisarlehti, jota Suomen Sisun nettisivuilla mainostetaan etusivussa, on nimeltään Sarastus. Sieltä löytyy laaja valikoima ääriajattelijoiden ja äärinationalistien kirjoituksia, kuten Brett Stevensin ”Lopettakaa Demokratia”. Stevens on amerikkalainen nihilisti ja post-fasisti, joka uskoo, ettei ihmisillä pitäisi olla äänioikeutta vaan kaikki raha ja valta pitäisi olla eliitillä, joka päättää maailman tulevaisuudesta puolestamme.

Yhtä pelottava artikkeli on ”Casa Pound – ja Italian malli.” Casa Pound on Italian johtava uusfasistinen liike.

Kun ajatellaan tulevia vaaleja ja sitä miten ehdokkaat voivat olla tekemisissä tällaisten liikkeiden kanssa on pakko kysyä: Uskovatko Suomen Sisun jäsenet aidosti Suomen demokratian tulevaisuuteen vai yrittävätkö he kaapata systeemimme sisältäpäin ja ajaa meitä tilanteeseen, jossa pieni eliitti päättää mikä on meille hyväksi ja kuka kelpaa olemaan suomalainen?

Silja J.A. Talvi, tutkiva journalisti ja kirjailija, Kouvola
Kirjoitusta on täydennetty 6.4. kello 10.18.