”Nukkuvia” oli vaaleissa liikaa

14.4.2017 4:00

Kuntavaalien suurin ”puolue” oli nukkuvien puolue 41,7 prosentin kannatuksella. Muistakaa nukkuvat, miten tämä itsenäisyys on hankittu, ja sitä kautta äänioikeus. Suurin kysymys kuuluu nyt uusille valtuutetuille, miten käytätte aikaanne niin, että tuo nukkuvien osuus pienenisi.

Kokoomus otti piikkipaikan valtakunnallisesti Jan Vapaavuoren ansiosta. Ilman tuota muhkeata äänimäärää, kokoomus olisi jäänyt demareiden taakse. Vihreillä on kinkkinen paikka, sillä Ville Niinistön karisma ja selkeä tapa kertoa asioita tuudittivat vihreät puolueena keskiluokkaan. Kuka hänen tilalleen, on vihreille elämän ja kuoleman kysymys.

Vasemmistoliitossa puheenjohtaja Li Andersson on saanut nuoria mukaan politiikkaan omalla raikkaalla esiintymisellään. Demareilla on funtsimisen paikka. Minä liputin ja liputan Timo Harakkaa, josta saisimme esiintymisvalmiin puheenjohtajan ja selkeäsanaisen akrobaatin viemään puoluetta seuraaviin vaaleihin.

Kouvolan valtuustossa on 25 uutta valtuutettua. Näkisin, että Sdp:n Risto Kuisman kokemusta tarvitaan ja siksi hänelle olisi kaupunginhallituksen varapuheenjohtajan sopiva paikka. Sitä tietotaitoa ei nyt kannata hukata, mikä Kuismalla on. Suurella tyydytyksellä katsoin, että ainakin yksi pitkän uran tehnyt ja puolueita vaihtanut jäi rannalle.

Tsemppiä uudelle valtuustolle.

Kari Valen, Kouvola