Paikoista rimpuilu halveksii demokratiaa

27.4.2017 4:00

Kuntavaalien jälkeisen paikkajaon ollessa kiivaimmillaan on monessakin yhteydessä ja erityisesti kaupunginhallituksen osalta ollut rivien välistä havaittavissa se, että vielä vallassa olevat, laskevan suosion poliitikot yrittävät kynsin ja hampain pitää kiinni paikoistaan keinolla millä hyvänsä.

Mielestäni tämä on suorastaan äänestäjiä halveksivaa, sillä he ovat antaneet vahvan mandaatin isolle joukolle uusia päättäjiä, joilla on varmasti vähintään yhtälailla ymmärrystä ja koulutusta sekä toivottavasti etenkin edeltäjiään parempaa yhteistyökykyä asioiden hoitamiseen. Nyt tämän mandaatin yli yritetään kävellä kokemuksen varjolla, vaikka läheskään kaikilla jatkavilla valtuutetuilla ei ”kokemuksestaan” huolimatta ole osoittaa juurikaan saavutuksia nimenomaan koko Kouvolan hyväksi.

Toivonkin, että uudet valtuutetut varmistaisivat keskenään yhtä pitämällä vaalituloksen edellyttämän päättäjien vaihtumisen. Samalla erityisesti kokeneempien poliitikkojen tulisi kyetä myöntämään, jos omat taidot tai yhteistyökyky sekä näistä johtuvat kannatuslukemat eivät enää riitä Kouvolan edunvalvontaan ja päätöksien valmisteluun.

Mikäli näin ei tapahdu, on pian edessä olevien maakuntavaalien jälkeen turha ihmetellä alhaiseksi jäävää äänestysprosenttia, kun äänestäjien usko demokratiaan on jälleen saanut kolauksen.

Jaakko Forsell, puheenjohtaja, Kuusankosken kokoomus