Hallitus lisää hyvinvointia

1.5.2017 4:00

Hallituksen puoliväliriihi teki kauaskantoisia, hyvinvointia lisääviä päätöksiä. Yksi merkittävimmistä nyt tehdyistä päätöksistä, on varhaiskasvatusmaksujen alentaminen pieni-ja keskituloisilta perheiltä. Puoliväliriihen tavoitteet asetettiin korkealla, pitää löytää uusia keinoja tukea työllisyyttä, uudistaa hyvinvointi yhteiskuntaamme sekä pitää huolta jokaisesta suomalaisesta.

Varhaiskasvatuksesta on kirjoitettu isoilla kirjaimilla myös täällä Kouvolassa. Päivähoitomaksu ei saa olla este sille, että vanhempi voi ottaa työpaikan vastaan. Nyt arviolta 6 700 perhettä tulee maksuttomuuden piiriin. Varhaiskasvatus on lapsen oikeus. Päiväkodeissa kohtaavat kasvatusalan ammattilaisten arvokas työ ja maamme tulevaisuus, lapset. Yhtä lailla, vanhemmilla pitää olla mahdollisuus ottaa työvastaan. Työ antaa paljon, eikä pelkästään yksilötasolla. Yhteiskuntamme tulevaisuuden kannalta on ensisijaisen tärkeää, että mahdollisimman moni työikäinen käy töissä.

Varhaiskasvatuksen maksujen alentaminen pieni- ja keskituloisilta perheiltä on keskustan tavoitteiden mukainen. Yhtä lailla keskustan tavoitteiden mukaisesti, opintukeen tulee huoltajakorotus. Nämä vanhemmuutta tukevat päätökset kertovat hallituksen vahvasta tahtotilasta huolehtia jokaisesta suomalaisesta.

Markku Pakkanen, kansanedustaja (kesk.), Kouvola