Ministerin asenne ratkaisee

5.7.2017 4:00

Muutama kommentti toimittaja Krista Lihvonen-Hietakallion kirjoitukseen (KS 1.7.) joka koski ministeri Jari Lindströmiin (ps.) kohdistuvaa julkista arvostelua. Ensinnäkin toimittajan käyttämä sana ”törkypuhe” on käsitteenä epämääräinen. Joku voi pitää sellaisena esimerkiksi poliitikon poliittista toimintaa koskevien faktojen paljastamista. Itsekin poliitikkona sanon, että mielestäni tässä työssä on kestettävä se. Mitä tulee toimittajan mainitsemaan Lindströmin yksityiselämän arvosteluun, niin sellaiseen en ole julkisessa sanassa törmännyt. Toivottavasti en törmääkään.

Minusta käsite ”Kouvolan oma ministeri” ei sisällä itseisarvoa. Arvo tulee saavutusten kautta, jos niitä on. Toimittajan mukaan Lindströmin tapa toimia luo mielikuvan, ettei hän aja kouvolalaisten asioita. No, Lindström itse kertoi Kouvolan kaupunginvaltuustolle, että hän on aina ajanut sote-uudistusta maakunnan näkökulmasta. Puheesta kävi selväksi, ettei hän jatkossakaan aio ajaa sitä Kouvolan näkökulmasta. Myönnän, että tämän kuultuani ”poltin päreeni” valtuustosalissa, ja tein selväksi, mitä ajattelen ministerin asenteesta omaa kotikaupunkiaan kohtaan. Mehän kaikki tiedämme, mitä on tapahtumassa muun muassa Kouvolan erikoissairaanhoidolle.

Lihvonen-Hietakallio koskettelee kirjoituksessaan tärkeää aihetta, eli nimimerkkien takaa suoritettua asiatonta kirjoittelua. En ole ainoa, joka toivoo, että Kouvolan Sanomat estäisi nimimerkillä kirjoittamisen jatkossa myös verkkosivuillaan.

Jouni Suninen, kaupunginvaltuutettu (s-ks), Kouvola