Miksi ei voida hyväksyä erilaisuutta?

12.7.2017 4:00

Elämme valtiossa, jossa kaikilla pitäisi olla hyvä olla, onhan tämä hyvinvointivaltio. Harvoin kuitenkin minusta – ja varmasti monesta muustakaan – tuntuu, että tämä on hyvinvointivaltio, sillä joihinkin ihmisiin kohdistuu enemmän pahaa kuin mitä todellisuudessa pitäisi.

Vanhempien pitäisi kasvattaa lapsensa jo pienestä asti siihen, että erilaisuus on kunnioitettava asia eikä häpeä. Erilaisuuden takia todella moni nuori kokee yksinäisyyttä ja kiusaamista. On aivan turhaa kiusata erilaisuudesta, sillä tietäähän meistä jokainen, että ei meistä kukaan ole täysin samanlainen.

Samoin maahanmuuttajia kohtaan ollaan usein todella ennakkoluuloisia ja heitä kohdellaan väärin, sillä ajatellaan, että he ansaitsevat tuollaista kohtelua, mutta eivät todellakaan ansaitse! Miksei tänne Suomeen voitaisi hyväksyä niitä, jotka apua oikeasti tarvitsevat? Muuttavathan suomalaisetkin ulkomaille, vaikka kotimaassa olisi hyvä olla, joten miksei suomalaisia kohtaan olla sitten rasistisia?

Miksei meistä jokainen voi hyväksyä toista toveria sellaisena, kun on? Elämä ei ole niin pitkä, että aikaa turhaan syrjimiseen pitäisi järjestää. Kouluissa on liikaa kiusaamista. Eikö aikaa voisi käyttää vaikkapa läksyjen tekoon kuin kiusaamiseen!

Ole sellainen kuin olet ,sillä olet noin todella kaunis!

Jaana Hämäläinen, Kouvola