Eikö Kouvola kelpaa risteilyvieraille?

13.7.2017 4:00

Kotkalaiset kehuvat onnistumistaan yli 5 000:n risteilymatkustajan kuljetuksista ja palveluista Ylen alueradiossa. He kertoivat järjestäneensä matkailijoille kuljetukset Helsinkiin, Porvooseen ja Haminaan sekä tietysti paikallisesti Kotkaan.

En kertaakaan ole kuullut mainintaa kaupungista nimeltä Kouvola. Mistähän johtuu? Joka asiassako pitää olla sama kotkalaisten kyräily Kouvolaa kohtaan. Vai onko kyseessä Kouvolan viranhaltijoiden saamattomuus matkailun edistämiseksi. Uskon, että laivallisessa matkustajia olisi ollut ja tulee olemaan muun muassa. 17.7. sen verran halukkaita , että kannattaisi tuoda esimerkiksi Verlaan tai Vuohijärven kulttuurikeskukseen vaikkapa pari-kolme linja-autolastillista ulkomaan eläviä tahi Tykkimäkeen lapsiperheitä humputtelemaan. Ainakin liikennöitsijät voisivat hyötyä ajatuksesta.

Arvoisat matkailuihmiset Kouvolassa: tehkää jotain. Vielä ehtii, jos on ammatillista ahkeruutta ja halua. Ei Kouvola ole ilman kovaa työtä maailman kartalla. Tiedän kokemuksesta, että on väärä asenne, jos sanoo olevansa vain töissä täällä.

Teuvo Toivokoski, Kouvola