Monipuolinen Kouvola kiinnostaa asuntomessuilla

10.8.2017 4:00

Marjatta Nykänen kertoi Näinkö Kouvolaa myydään? -kirjoituksessaan (KS 7.8.2017) ystävänsä ikävästä kokemuksesta Kouvolan osastolla asuntomessuilla Mikkelissä. Olen erittäin pahoillani Nykäsen ystävän mielen pahoittaneesta kokemuksesta ja pyydän tilannetta anteeksi. Nykäsen kuvaama yksittäinen kokemus ei kuitenkaan kerro siitä, miten Kouvolaa asuntomessuilla esitellään.

Nähdään sitten siellä, on kuultu satoja kertoja näiden päivien aikana.

Asuntomessuilla Mikkelissä on tähän mennessä vieraillut yli 105 000 messukävijää. Heistä jokainen on kulkenut messuille Kouvolan osaston ohi ja nähnyt, että vuonna 2019 asuntomessut ovat Kouvolassa. Kouvolan messuosastolla on keskusteltu Pioneeripuiston asuntomessutonteista, elokuun loppuun jatkuvasta tonttihausta, historiallisesta messualueesta ja vuoden 2019 messutapahtumasta.

— Nähdään sitten siellä, on kuultu satoja kertoja näiden päivien aikana.

Osastolla on myös jaettu tietoa Kouvolan matkailukohteista ja niiden saavutettavuudesta. Repoveden kansallispuiston karttoja ja päiväretkiesitettä on lähtenyt luontomatkailusta kiinnostuneiden mukaan, Unescon maailmanperintökohde Verla ja arboretum Mustila on saatu kartalle ja mukaan monen messukävijän lomasuunnitelmiin. Tykkimäki on tietysti tärkein kohde lapsille ja lapsiperheille.

Kesäasukkaat ja Kouvolan kesäasukkaiksi haluavat ovat yksi merkittävä Kouvolan osastolla vierailleiden ryhmä. Heidän kanssaan on kartasta katsottu sitä omaa mökkijärveä tai haaveiden kesäpaikkaa ja kerrottu lukemattomista mahdollisuuksista, joita Kouvola tarjoaa myös kesäasukkailleen.

Kouvolan asuntomessutoimisto on yhdessä Korialla lähes asuntomessualueen naapurissa toimivan Kaslink Foods Oy:n kanssa tarjonnut messukävijöille myös makumuistoja Kouvolasta. Tähän mennessä osastolta on jaettu yli 6 500 Tahto-juomaa ilahtuneille messuvieraille.

Tällaista Kouvolaa asuntomessuilla Mikkelissä markkinoidaan, ja 25 messupäivän kokemuksella tällainen Kouvola ihmisiä myös kiinnostaa. Asuntomessut Mikkelissä ovat auki 13.8.2017 asti, joten asian ehtii vielä itsekin toteamaan.

Sanna Kauppi, projektipäällikkö, Asuntomessut Kouvolassa 2019