Yhteistyöllä yli Ratamon aiheuttamien kolhujen

9.9.2017 4:00

Esitän, että lopetetaan Ratamo-keskuksesta väittely ja loputon syyllisten etsiminen.

Kouvola otti takkiin päivystysasetuksessa, ja sille ei voida enää mitään. Mielestäni on ajanhaaskausta ja energian tuhlausta vääntää edelleen tästä asiasta, koska kenelläkään ei ole kristallipalloa, joka kertoisi että miten asiat olisivat menneet — tai eivät olisi.

Armoa myös kaikille asian parissa toimineille. On hyvä muistaa, että päätökset tehdään aina sen hetkisten tietojen valossa. Kaikki varmasti ovat yrittäneet parhaansa, eikä kukaan ole tahallaan asioita sotkenut. Jälkeenpäin on aina helppo jossitella, mutta sekin on turhaa. Nyt on tärkeintä tämä hetki ja se, mitä voimme vielä asioille tulevaisuudessa tehdä.

Se, mikä tästä on otettavissa opiksi on, että miten vahingollinen kaupungin ilmapiirille voi olla tilanne, jossa poliitikkojen erimielisyydet eskaloituvat ja tarttuvat kansan keskuuteen. Hirmuinen vuosia kestänyt harmi ja kiukku. Katson itsekin peiliin ja yritän olla eri mieltä sovinnollisesti.

Pelastetaan mitä pelastettavissa on ja laitetaan työrukkaset käteen. Ja tehdään tämä yhdessä. Nyt ei ole enää aikaa eikä varaa riitelyyn.

Juha Huhtala, kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja (vihr.)