Kouvola hyvä nimi kaupungilleOpit unohtuvat

13.9.2017 4:00

Jouko Leppänen päästi sammakoita suustaan, kun hän ehdotteli kaupungille uutta nimeä. Kouvola on perinteikäs ja tunnettu nimi koko Suomessa.

Eihän tuleva kaupungin asioista päättävä henkilö voi antaa kaupunkilaisille sellaista kuvaa, että ruvetaan hoitamaan heti alkuun tällaisia huuhaahommia. Oli tämä heitetty huulena tai tosissaan, niin eihän se käy näin vaikutusvaltaiselle henkilölle.

Kyllä kaupungin nimeä pitää vahvistaa sillä, että tulevat päättäjät panevat kaupungin asiat kuntoon. Uusi sairaala mahdollisimman pian ja sen myötä terveydenhoitoasiat kuntoon. Kaupunki tarvitsee nuoria lapsiperheitä tulevaisuutta ajatellen, joten koulu- ja päiväkotiasiat kuntoon, ne houkuttelevat nuoria lapsiperheitä muuttamaan kaupunkiin.

Tulevat asuntomessut nostavat Kouvolan nimen koko kansan huulille, silloin pitää messuvieraiden saada kuva, että Kouvola on viihtyisä kaupunki jossa palvelut pelaavat ja jossa asuu tyytyväisiä ihmisiä. Tulevien päättäjien pitää paneutua nykyisiin ongelmiin ja panna asiat kuntoon, niin se kyllä vahvistaa kaupungin hyvää nimeä.

Jukka Yrjönen, Kouvola

Tuula Korhonen ihmetteli (KS 11.9.), eikö yksinkertaisia liikennesääntöjä opeteta, tarkoittaen ilmeisesti koulua. Voin vuosikymmenien kokemuksella vakuuttaa, että ihan varmasti opetetaan.

Valitettavasti tässäkin asiassa osa lapsista ja myöhemmin, nuorista ja aikuisista piutpaut välittävät näistä opeista. Esimerkkinä juuri rinnakkain pyöräily, pyöräilykypärän käyttö, mopojen virittäminen, huimat ylinopeudet autoilla ja moottoripyörillä, humalassa ja huumeissa ajo, älypuhelimen ja tabletin räplääminen jopa ammattiautoilijoilla ison yhdistelmän ratissa.

Olisi perin hienoa, jos nämä huonot käytännöt saataisiin koulussa opettamalla pois, ja toki vanhemmilla on lopullinen vastuu.

Ilkka Korpi rehtori, emeritus