Kotkalainen valtuutettu hiiltyi parkkisakosta — yritti lahjoa pysäköintivalvojan

19.4.2012 10:06

Parkkisakko väärin pysäköidystä autosta sai kotkalaisen kaupunginvaltuutetun ja kaupunginhallituksen jäsenen Jorma-Kalevi Merivirran hiiltymään.

Perussuomalaisten valtuutettu yritti suostutella kaupungin pysäköinninvalvojien esimiehen Raino Hassisen repimään sakkolapun. Kun Hassinen ei suostunut kuittaamaan pysäköintisakkoa pullakahveillakaan, Merivirta hermostui. Hassisen lisäksi Merivirran kiroilua ja uhkaavaa käytöstä todisti kymmenkunta muutakin henkilöä.

Merivirran puhelu ja sähköposti virkamiehille oli viimeinen tippa.

— Mietimme asiaa ja päätimme jättää poliisille tutkittavaksi, onko tapahtunut jotain lainvastaista, Hassinen kertoo.

Merivirta myöntää pysäköineensä auton väärään paikkaan ja ehdottaneensa Hassiselle sakkolapun repimistä. Hän kiistää käyttäytyneensä uhkailevasti tai yrittäneensä lahjoa virkamiestä.

— Kysyin vain, että onko ihan ok sakottaa, minähän olin töissä kaupungintalolla pitkän päivän, viisi tuntia. Ainahan minä olen pysäköinyt kaupungintalon taakse. Tää oli ensimmäinen kerta, kun pikavoitto tuli. Eihän siellä kukaan kulje, kun ovetkin on kiinni, Merivirta perustelee.

Kaupungintalon takana oleva merkki sallii vain huoltoajon puistoalueella.

— Samaa huoltoajoa se on, kun minä olen kaupungintalolla töissä, Merivirta sanoo.

Pullakahveilla on lahjottu aiemminkin virkamiehiä. Vuonna 2010 alahärmäläinen vanhempi konstaapeli ja kokoomuksen kansanedustaja Petri Salo yritti peruuttaa pullakahveilla saamansa sakkolapun ylinopeudesta. Salon ajaman auton nopeudeksi mitattiin 138 kilometriä tunnissa alueella, jossa rajoitus oli 80 kilometrin tunnissa.

Salon pullakahvitarjous häntä sakottaneelle poliisille johti syytteeseen lahjonnasta. Käräjäoikeus hylkäsi lahjussyytteen, mutta tuomitsi Salon 60 päiväsakkoon törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.