Myllykosken päiväkoti rakentuu palasista

17.7.2012 18:59 | Päivitetty: 18.7.2012 8:17

Rakennusliike Rasto rakentaa Myllykosken uuden päiväkodin puolivalmiiksi tehtaallaan Voikkaalla. Päiväkoti valmistuu 60 puuelementtistä. Ne kuljetetaan tehtaalta Myllykoskelle elokuussa.

Sen jälkeen työmaalle jää tehtäväksi vain pinnat, lattiamatot ja maalaustyöt. Puurakentamisessa hyvin valmisteltu on vähintään puoleksi tehty.

— Valmiilla puuelementeillä rakentaminen on nopeaa. Jos verrataan paikallaan rakentamiseen, työmaat pysyvät siistimpinä, eivätkä elementit pääse kastumaan. Tällä tavalla rakentaminen on myös taloudellisesti tehokkaampaa, yrittäjä Jari Suomela Rastosta toteaa.

Yritys on valmistanut päiväkodin puuelementtejä maaliskuusta lähtien. Muun muassa puurakenteisia lattioita, seiniä, välipohjia ja palkkeja tehdään reilun kymmenen työmiehen voimin.

Myllykosken päiväkodin on määrä valmistua tammikuussa.

— Aikataulu on pitänyt, vaikka taivas on itkenyt lähes koko heinäkuun, Suomela toteaa.

Päivässä tehtaalta tuodaan 4–6 puuelementtiä.

— Ensi viikolla aloitamme vesikatteen tekemisen. Saamme tuotua kaikki puuelementit elokuuhun mennessä, tekninen toimihenkilö Ilpo Hämäläinen sanoo.

— Tulevaisuudessa puuelementtejä pystytään jalostamaan paremmin. Samalla myös puun käyttöä tullaan lisäämään. Esimerkiksi omakotitalo rakentuu jo kolmesta puuelementistä. Muutama viikko ja se on asumiskunnossa, Suomela sanoo.