Vappumuistio

27.4.2013 11:00
Kuva: Juha Rika
Kooste vapun kunniaksi Kouvolassa järjestettävistä tapahtumista julkaistaan tiistain Kouvolan Sanomissa.
Kooste vapun kunniaksi Kouvolassa järjestettävistä tapahtumista julkaistaan tiistain Kouvolan Sanomissa.

Alkon liikkeet ovat vappuaattona tiistaina avoinna kello 9—18, mutta vappuna ovet pysyvät kiinni.

Apteekeista Kouvolan keskustassa päivystää vapun ajan Uusi apteekki. Se on vappuaattona auki kello 8—18 ja vappuna kello 10—18.

Bussit liikennöivät vappuna pyhäpäivän aikataulujen mukaan.

Bussilla matkustavan kannattaa tarkistaa aikataulut ennen matkalle lähtöä Matkahuollon sivuilta www.matkahuolto.fi tai mobiiliaikatauluista m.matkahuolto.fi.

Eläinlääkäripäivystyksen puhelinnumero Kouvolan ja Iitin alueella on 0600-15333. Numero on maksullinen. Koko päivystysalueella on vapun ajan valmiudessa yksi eläinlääkäri.

Hammaslääkäri päivystää vappuna Kouvolan terveysaseman hammashoitolassa kello 10—11 ilman ajanvarausta. Päivystys on tarkoitettu vain äkillisiä särky- ja tapaturmatapauksia varten.

Junien kaukoliikenteen aikatauluissa ei vappuaattona ole muutoksia. Vapunpäivänä kaukoliikenteen junat noudattavat pääosin sunnuntain aikatauluja.

Lisätietoja vapun junaliikenteestä saa asemilta ja VR:n nettisivuilta osoitteesta www.vr.fi.

Kaupat sulkevat ovensa vappuaattona viimeistään kello 18 ja ovat suljettuina vapunpäivän. Aukiolorajoitukset eivät kuitenkaan koske pieniä, alle sadan neliömetrin päivittäistavarakauppoja, useimpia haja-asutusalueiden päivittäistavarakauppoja eivätkä huoltoasemien yhteydessä olevat alle 400 neliön päivittäistavaramyymälöitä.

Kirjaston toimipisteet palvelevat asiakkaita Kouvolassa vappuaattona kello 10—16. Vapun kirjastot ovat kiinni. Torstaista 2.5. lähtien Kouvolan kirjastot noudattavat kesän aukioloaikojaan.

Kouvolan Sanomat ilmestyy vappuaattona ja vappuna, mutta torstaina 2.5. lehti ei ilmesty. Tuoreimmat uutiset löytyvät silloinkin nettiosoitteesta www.kouvolansanomat.fi.

Lääkärien päivystystoiminta on keskitetty Pohjois-Kymen sairaalaan Kuusankoskelle. Ensiavun numero on 0206151601. Hätätilanteessa soita 112.

Pankit palvelevat vappuaattona normaalisti, mutta vappupäivän ovet ovat kiinni.

Postin omat myymälät palvelevat vappuaattona kello 18:aan asti. Vappupäivänä postin omat myymälät ovat suljettuina.

Palveluyritysten yhteydessä toimivat postin myyntipisteet palvelevat vapun aikaan omien aukioloaikojensa mukaan.

Uimahallit sulkevat Kouvolassa ovensa vappuaattona kello 18. Vappupäivän ne ovat kiinni.

Vapun kunniaksi Kouvolassa järjestettävistä tapahtumista löydät koosteen vappuaaton Kouvolan Sanomista.