Atte Kohtaniemi haluaa palauttaa korjaamopalvelut Jaalan SEO-huoltamoon

14.2.2015 8:01
Kuva: Katja Juurikko
Atte Kohtaniemi on huomannut, että moni luulee hänen bisneksensä liittyvän jotenkin esimerkiksi Pukaron Paroniin.   Ei liity. Jaalan SEO on hänen oma huoltamonsa.
Atte Kohtaniemi on huomannut, että moni luulee hänen bisneksensä liittyvän jotenkin esimerkiksi Pukaron Paroniin. Ei liity. Jaalan SEO on hänen oma huoltamonsa.

Heinolantien ja Jaalantien risteyksessä sijaitseva SEO-huoltamo on ystävänpäivänä 21 vuotta täyttävän Atte Kohtaniemen yhden miehen firma. Huoltamokiinteistö ja polttoaineen myynti siirtyivät hänelle joulukuussa.

Uusi omistaja kunnostaa paikkoja vähitellen. Polttoainekatos on jo korotettu 3,25 metristä 4,5 metriä korkeaksi, eli kaikki laillisessa korkeudessa oleva kalusto mahtuu tankkaamaan.

Hän myös aikoo palauttaa huoltamolle korjaamopalvelut, jotka loppuivat parisen vuotta sitten. Korjaamo kunnostetaan, minkä jälkeen se todennäköisesti vuokrataan yrittäjälle.

Kohtaniemen suvun tuorein itsenäinen yrittäjä haluaa huoltokorjaamolleen oikeasti ammattipätevän yrittäjän, joka osaa sekä vanhat että nykyautot. Hän haluaa osaamisen tason kohdalleen.

Noin vuosi sitten Atte Kohtaniemi kuuli ensimmäisen kerran, että SEO Jaalan omistaja suunnitteli toimipisteen myyntiä. Asiasta puhuttiin kotona Elimäellä, ja ajatus huoltamoyrittäjyydestä alkoi muhia.

— Pääsin keväällä intistä, ja jatkoin asian miettimistä. Kesän jälkeen alkoivat keskustelut kauppahinnasta ja pankin kanssa neuvottelut lainan ehdoista. Kaupat tehtiin joulukuussa.

Kouvolassa perustettiin vuosina 2012, 2013 ja 2014 Kinnon myötävaikutuksella yhteensä 408 yritystä. Alle 31-vuotiaiden perustamia näistä oli 128. Tämä on yhtä kuin reilut 40 nuoriksi luokiteltavien henkilöiden yritystä per vuosi.

 Lue lisää lehdestä tai digilehdestä: www.kouvolansanomat.fi/digilehti

Leena Laurila