Reijo Tossavainen vaihtaa valtiomiesuran halkosavottaan ja banaaninviljelyyn

8.3.2015 9:27 | Päivitetty: 8.3.2015 9:58
Kuva: Vesa Laitinen
Reijo Tossavainen on ollut eduskunnassa ja mediassa ärhäkkä hallituksen politiikan kriitikko. Hän aikoo jatkaa politiikan seurantaa ja kirjoittamista.
Reijo Tossavainen on ollut eduskunnassa ja mediassa ärhäkkä hallituksen politiikan kriitikko. Hän aikoo jatkaa politiikan seurantaa ja kirjoittamista.

Perussuomalaisten kansanedustaja Reijo Tossavainen, 66, jättää valtiomiesuransa yhteen nelivuotiskauteen. Sen alussa hän muutti Valkealasta Savitaipaleelle, missä hän aikoo nyt panostaa tilansa halkosavottaan.

Eläkepäiviensä harrastussuunnitelmaksi Tossavainen heittää myös banaaninviljelyn Teneriffan kakkosasunnollaan. Siellä on kaksi banaanipuuta.

Tossavainen pääsi eduskuntaan vuoden 2011 jytkyvaaleissa puolueensa ykkösenä Kymen vaalipiiristä. Eduskuntatyönsä merkittävimpänä tekona Tossavainen pitää hallituksen sote- ja kuntauudistusten kaatamista.

— En minä tietenkään sitä yksin tehnyt, hän pehmentää.

Tossavainen on roiminut hallitusta myös yleisönosastoilla ja sosiaalisessa mediassa. Hän perustelee nettityyliään termillä, jota kutsuu ilmatilan hallinnaksi.

— Se on politiikassa tärkeää. Kun olen taustaltani toimittaja, se on minun vahvuuteni ja olen painottanut toimintaani siihen, Tossavainen sanoo.

Tossavainen päätti jo hyvissä ajoin, ettei aio jatkaa eduskunnassa. Ei hän myönnä turhautuneensa, mutta eduskunnan toimintatapoja hän pitää vanhanaikaisina.

— Yritysmaailmassa pyritään joka päivä miettimään uusia ideoita toiminnan parantamiseksi. Hallinnossa aloitteet pyritään hautaamaan mappeihin, hän sanoo.

Lue lisää lehdestä tai digilehdestä: www. kouvolansanomat.fi/digilehti.

Timo Laitakari, Leena Sallinen