Kokoomusedustaja Häkkänen: Terrorismin uhka on kohonnut Suomessa

6.1.2016 6:04

Suomeen saapuneiden pakolaisten kulttuuri on omiaan lisäämään vastakkainasettelua kantaväestön kanssa. Tämä yhdistelmä uhkaa maan sisäistä turvallisuutta. Näin luonnehtii savonlinnalainen Kaj Turunen (ps.) Kouvolan Sanomien tekemässä kyselyssä.

Kouvolan Sanomat kysyi Kaakkois-Suomen vaalipiirin 17 kansanedustajalta, mitkä ovat suurimmat turvallisuusuhat Suomelle. Vaihtoehtoina olivat terrorismi, Venäjän suurvaltapolitiikka, tietoliikenneyhteyksien häirintä, hallitsemattomat pakolaisvirrat, radikaali islam ja ympäristökatastrofit.

Eniten kansanedustajat olivat huolissaan hallitsemattomista pakolaisvirroista, terrorismista ja tietoliikenneyhteyksien häirinnästä. Muun muassa maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) ja Antti Häkkänen (kok.) pitivät suurimpana turvallisuusuhkana terrorismia.

— Terrorismin uhka on kohonnut Euroopassa ja Suomessa. Meidän täytyy olla kansainvälisessä rintamassa nujertamassa Isisiä ja muita äärijärjestöjä. Tärkeintä on saada terroristien rahavirrat jäädytettyä ja lisättyä tietojenvaihtoa viranomaisten kesken, Häkkänen perusteli.

Kuusi kansanedustajaa piti tietoliikenneyhteyksien häirintää yhtenä uhkana.

— Tietoliikenteen häirintä voi pahimmillaan pysäyttää Suomen. Valitettavasti tämä asia ei ole Suomessa saanut riittävää suojaavaa resursointia. Verkkomme ovat herkästi haavoittuvia, Suna Kymäläinen (sd.) perusteli.

Lue lisää päivän lehdestä tai Kouvolan Sanomien mobiilisovelluksesta.

Satumiia Masalin