Kaakkois-Suomeen ammatillisen opettajakorkeakoulun alueryhmiä — opettajaksi voi opiskella myös Kouvolassa ja Lappeenrannassa

7.1.2016 19:15
Kuva: Katja Juurikko
Moni opettajaksi opiskeleva työskentelee jo koulumaailmassa kouluun hakiessaan.
Moni opettajaksi opiskeleva työskentelee jo koulumaailmassa kouluun hakiessaan.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) ammatillinen opettajakorkeakoulu tarjoaa aikuisille opettajakoulutusta lähiryhmissä Kaakkois-Suomen alueella. Haku koulutuksiin alkaa perjantaina 8. tammikuuta ja jatkuu aina 27. tammikuuta saakka.

Aikuisopiskelijat pätevöityvät koulutuksissa opetusalalle ja hankkivat taitoja työelämään myöskin Kaakkois-Suomen alueella.

Ammatillisessa opettajakorkeakoulussa voi opiskella ammatillisen opettajan, erityisopettajan ja opinto-ohjaajan pätevyyden. Koulutus on tarkoitettu eri alojen ammattilaisille.

Kaakkois-Suomen alueryhmät kokoontuvat pääasiassa Lappeenrannassa, Kouvolassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa. Hakijalla tulee olla korkeakoulututkinto ja vähintään kolme vuotta työkokemusta. Osa opiskelijoista työskentelee paraikaa oppilaitoksissa vailla pedagogista kelpoisuutta.

Opettajankoulutuspäällikkö Harri Keurulainen JAMKin ammatillisesta opettajakorkeakoulusta muistuttaa, että muuttuva työelämä vaatii oppimisen ja ohjaamisen taitoja.

— Viime vuosina meillä on ollut yhä enemmän työelämän organisaatioista ponnistavia opiskelijoita, jotka haluavat kehittää ohjaustaitojaan, hän sanoo.

Opintoja voi suorittaa omaan tahtiin. Koulutus kestää yleensä vuodesta kahteen vuoteen. Lähipäiviä on lukuvuodessa noin 12. Suuri osa opinnoista on verkko-opiskelua.

— Opiskelijoinamme voivat olla niin jyväskyläläinen insinööri, laukaalainen agrologi, joensuulainen sosionomi kuin lappeenrantalainen kauppatieteen maisterikin, Keurulainen tähdentää.

Koulutuksista järjestetään avoimia infotilaisuuksia verkossa. Niistä voi lukea lisää täältä.

Anniina Meuronen