KooKoolla ei asiaa JYPin vauhtiin — seitsemän ottelun pisteputki katkesi Hippoksella

8.1.2016 21:28 | Päivitetty: 8.1.2016 22:53

Jyväskylän Hippoksen jäähalli on tunnetusti paha paikka vierasjoukkueille. Jääkiekon Liigan tulokas KooKoo ei näytä saavan tässä suhteessa yhtään helpotusta.

KooKoon kauden toinen Jyväskylän-reissu oli lokakuisen käynnin tapaan pelillisesti heikko ja tuloksellisesti murheellinen. JYP naarasi neljännen peräkkäisen kotivoittonsa maalein 5—2 (2—2, 2—0, 1—0). Yhdeksästä viimeisimmästä kotimatsistaan JYP on voittanut peräti kahdeksan.

KooKoon seitsemän ottelun pisteputki raksahti poikki, eikä se ollut pelitapahtumiin nähden edes mikään vääryys.

KooKoo käväisi avauserässä johdossa, kun Juha-Pekka Haataja katkaisi syötön, polki läpiajoon ja uitti kiekon maailmanmestarivahti Veini Vehviläisen verkkoon.

Vierasjohto ei kantanut kuitenkaan edes kahta minuuttia. Janne Tavi uunotti puolustaja Marlo Koposta ja ensimmäistä kertaa tällä kaudella kolmannen ottelunsa peräkkäin pelannutta maalivahti Frederic Cloutieria.

Vahvasti päälle painanut JYP iski taas nopeasti ja meni johtoon Valtteri Hotakaisen maalilla.

KooKoo tasoitti vain kolme sekuntia ennen erätaukoa. Josh Green survoi Vehviläiseltä ponnahtaneen kiekon häkkiin. Ryan O’Connorin lämäri oli liian kova Vehviläiselle liimattavaksi.

Toisessa erässä JYP lähti omille teilleen Valtteri Kemiläisen ja Joona Ervingin maaleilla. 21-vuotiaalle puolustaja Ervingille maali oli uran ensimmäinen Liigassa, jossa hän pelasi perjantaina neljännen ottelunsa.

Kolmannessa erässä JYPin Jani Tuppurainen lisäsi kotijohtoa kolmeen maaliin.

Kemiläinen (1+2), Tuppurainen (1+1) ja Anssi Löfman (0+2) olivat kotijoukkueen parhaat pistenikkarit.

KooKoosta Juha-Pekka Haataja (1+1) oli mukana molemmissa maaleissa. Josh Green teki jo kauden 12. maalinsa ja osui toisessa ottelussa peräkkäin. Viime kaudella Tapparassa Green viimeisteli 48 ottelussa yhdeksän maalia.

Greenin laiturit Matt Watkins (-4) ja Mikko Virtanen (-3) haluavat unohtaa JYP-pelin mahdollisimman nopeasti, vaikka kyse olikin KooKoon oman kasvatin Virtasen uran ensimmäisestä pääsarjaottelusta.

KooKoon kausi jatkuu heti lauantaina hartaasti odotetulla paikallisottelulla Lappeenrannan SaiPaa vastaan. Lippujen ennakkomyynnin perusteella ei ole utopistista odottaa, että Kaakon derbyn nelinumeroinen yleisömäärä uusitussa Kouvolan jäähallissa alkaisi 6:lla.

Tapio Ahlroth