Kymenlaakson psykiatrisen sairaalan ylilääkärin virka on ollut avoinna viime maaliskuusta asti — myös erikoislääkäreistä on pulaa

8.1.2016 7:04
Kuva: Katja Juurikko
Psykiatrinen sairaala aloitti toimintansa Kuusankosken Sairaalanmäellä tammikuussa 2006.
Psykiatrinen sairaala aloitti toimintansa Kuusankosken Sairaalanmäellä tammikuussa 2006.

Kymenlaakson psykiatriseen sairaalaan haetaan johtavaa ylilääkäriä. Virka on ollut avoinna viime maaliskuusta asti, kun silloinen ylilääkäri Marja Kapanen muutti toiselle paikkakunnalle ja jätti virkansa. Psykiatrisen sairaalan ylilääkärin virkaa on siitä asti hoitanut sairaalajohtaja Ari Ronkainen oman virkansa ohella.

— Tulimme siihen tulokseen, että tarvitsemme henkilön, joka hoitaa vain ylilääkärin virkaa ja voi paneutua riittävästi sen hoitamiseen, Ronkainen kertoo.

Johtavaa ylilääkäriä on haettu joulukuun puolesta välistä asti. Ronkainen kertoo, että viime tiistaihin mennessä ei ollut tullut vielä yhtään työhakemusta.

— Virasta on tullut kyselyitä eli kiinnostuneita hakijoita kuitenkin löytyy. Uskon, että saamme viran täytettyä.

Ronkainen sanoo, että virka täytetään heti, kun sopiva henkilö löytyy.

Vuoden 2014 loppupuolella Kymenlaakson psykiatrisen sairaalan nuorisopsykiatrian puoli kärsi toimintaa haittaavasta lääkäripulasta. Ronkaisen mukaan tilanne on tällä hetkellä lääkäreiden osalta hyvä.

— Tarvitsisimme lisää erikoislääkäreitä. Niistä on pulaa. Tilanne ei kuitenkaan ole sellainen, että se haittaisi toimintaamme.

Kymenlaakson psykiatrinen sairaala sijaitsee Kuusankoskella Pohjois-Kymen sairaalan vieressä. Sairaalassa on neljä aikuispsykiatrista osastoa, geropsykiatrian osasto, nuorisopsykiatrian osasto, lastenpsykiatrian osasto ja toiminnallisen kuntoutuksen yksikkö.

Elina Iiskola