Matias Lipasti väänsi Kare-painien kuninkaaksi

9.1.2016 22:06
Kuva: Kari Huusari
80-kiloisten finaali oteltiin suomalaisvoimin. Henri Välimäki (punaiset trikoot) väänsi voiton Jarno Ålanderista.
80-kiloisten finaali oteltiin suomalaisvoimin. Henri Välimäki (punaiset trikoot) väänsi voiton Jarno Ålanderista.

Maanantaina 19 vuotta täyttävää Ilmajoen Kisailijoiden Matias Lipastia kutsutaan yhdeksi suomalaisen painin suurista lupauksista. Lipasti itse menee pitemmälle: hän myös lunastaa annetut lupaukset.

37. kerran järjestetty Herman Kare -painiturnaus antoi pohjalaispojalle hienot puitteet näyttää, missä tällä hetkellä mennään. Kovimmassa ottelussaan 66-kiloisten sarjassa painiva Lipasti lähetti vuoden 2014 MM-kolmosen, Liettuan Edgaras Venckaitisin taistelemaan turnauksen pronssista ja jatkoi finaaliin.

Herman Kare -turnauksen parhaan painijan kiertopalkinto veti suun hymyyn. Lipasti laskeskelee, että aktiivista painiuraa pitäisi olla edessä saman verran kuin nyt kertyneitä ikävuosia.

— Koulun jälkeen menen armeijaan ja sitten keskityn täysipäiväisesti painiin. Suurin haaveeni liittyy olympialaisiin, ja joka tapauksessa haluan pysyä pitkään maailman huipulla.

Kouvolan kreikkalais-roomalaisen painin turnauksen tuttujen osallistujien joukkoon liittyi nyt kaksi keskieurooppalaista painijoukkuetta Itävallasta ja Tshekin tasavallasta. Molemmat tulokkaat pääsivät kiinni mitaleihin, ja kuten kilpailun johtaja Marko Sillanpää mainitsee, järjestäjille annettu palaute oli kiittävää.

— Uskoisin, että näiden maiden painijoita nähdään Kouvolassa tulevinakin vuosina. Hyvin järjestetyt kisat ja korkeatasoiset ottelut ovat aina hyvä myyntivaltti, Sillanpää hymyilee.

Kari Huusari