Iitissä valtuustoaloite: Kouvolaa ei saa haukkua ilman lupaa

11.1.2016 14:57
Kuva: Katja Juurikko
Iitin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Esa Lehtinen ilmoitti joulukuussa, että Kouvolan rahoja ei kaivata Kymi Ring -hankkeeseen.
Iitin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Esa Lehtinen ilmoitti joulukuussa, että Kouvolan rahoja ei kaivata Kymi Ring -hankkeeseen.

Kokoomuksen ja sitoutumattomien valtuustoryhmät haluavat luoda Iittiin viestintästrategian. Tavoitteena on, että muita kuntia, yhteisöjä tai tahoja kriittisesti arvostelevia lausuntoja ei voisi antaa kunnan nimissä.

Mikäli tällaiset kriittiset näkemykset katsotaan ehdottoman tarpeellisiksi, on ne valtuustoaloitteen mukaan tehtävä aina kirjallisesti. Lisäksi aloitteessa edellytetään, että lausunnot tarkastaa ja allekirjoittaa vähintään kaksi johtavassa asemassa olevaa luottamushenkilöä tai viranhaltijaa.

22. joulukuuta allekirjoitettua aloitetta perustellaan edellisviikon tapahtumalla, jossa aloitteen mukaan ”arvosteltiin perusteettomasti naapurikaupunkiamme”.

Iitin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Esa Lehtinen (sd.) totesi 17. joulukuuta Kouvolan Sanomissa, että Kouvola ei ole enää tervetullut Kymi Ringin rahoittajaksi. Lehtisen mielestä Kouvola haluaa vain istua valmiiseen pöytään.

Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtajan Markku Yli-Kaitalan ja sitoutumattomien ryhmäpuheenjohtajan Hjalmar Kahanpään allekirjoittama valtuustoaloite kuuluu kokonaisuudessaan näin:

— Me allekirjoittaneet valtuustoryhmät teemme aloitteen, että Iitin kuntaan luodaan pikaisesti (helmikuun alkuun 2016 mennessä) viestintästrategia. Strategian keskeisenä sisältönä on, että muita kuntia, yhteisöjä tai tahoja kohtaan kriittisesti arvostelevia lausuntoja ei voi tehdä puhelimitse tai haastatellen kunnan nimissä. Ne on, mikäli sellaiset katsotaan ehdottoman tarpeellisiksi, tehtävä aina kirjallisesti ja lausunnot on vähintään kahden johtavassa asemassa olevan luottamushenkilön tai viranhaltijan hyväksyttävä allekirjoituksellaan. Muilta osilta viestintästrategia voi noudattaa yleisiä linjauksia.

— Perustelu edellä olevaan aloitteeseen on edellisviikon tapahtuma, jossa arvosteltiin perusteettomasti naapurikaupunkiamme.