Green napautti vapauttavan jatkoaikamaalin Rinkelinmäellä — KooKoo paiskinut eniten ylitöitä Liigassa

16.1.2016 20:21
Kuva: Lukas Pearsall
KooKoo Josh Green on tehnyt tällä kaudella viisi maalia HPK:ta vastaan.
KooKoo Josh Green on tehnyt tällä kaudella viisi maalia HPK:ta vastaan.

KooKoon sentteri Josh Green (2+0) nousi ratkaisijaksi jääkiekon Liigan lauantai-illassa Hämeenlinnan Rinkelinmäen jäähallissa.

Green pysäytti pelikellon jatkoajalla aikaan 63.13, kun hänen terävä rannelaukauksensa upposi Hämeenlinnan Pallokerhon maalivahdin Samu Perhosen häkkiin. Tätä ennen HPK oli pyörittänyt jatkoajalla kolme minuuttia KooKoon alueella tuloksetta.

— Ensimmäisessä erässä luotiin liukuhihnalta maalintekopaikkoja, mutta ei onnistuttu kuin kerran. Jatkoajalla osuttiin sitten siitä ainoasta paikasta, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila luonnehti.

KooKoo on nyt pelannut 20 vierasottelua, joista se on voittanut kuusi. HPK-voitto oli kouvolalaismiehistöltä kova kairaus, sillä Kerho oli peitonnut vastustajansa kotihallissaan viisi kertaa kuudesta edellisestä ottelusta. Täyden kolmen pisteen potin KooKoo on onnistunut naaraamaan vieraista vain kahdesti koko kauden aikana (KalPa ja Ilves).

Ottelu oli KooKoolle jo 15:s yli 60 peliminuuttia kestänyt kamppailu. Joukkueen ylityösaldo on seitsemän voittoa ja kahdeksan tappiota.

— Ainakin me olemme kovassa kunnossa, kun jaksamme paiskia näin paljon ylitöitä. Isossa kuvassa tuo määrä kertoo siitä, että olemme pystyneet pelaamaan uskottavasti Liigassa nousijana. Päivittäinen työntekomme tähtää siihen, että taistelisimme voitosta joka ottelussa, Mattila muistutti.

KooKoon oma kasvatti Mikko Virtanen niittasi lauantaina uransa ensimmäisen maalin Liigassa ja vei vierailijan 0—1-johtoon. Greenin ja Virtasen ohella maalintekotilastoon pääsi Ryan O’Connor. Tosin O’Connorille kirjattu 1—2-ylivoimamaali meni reppuun Kerhon Henrik Forsbergin potkaistua kiekon omiin.

Tapio Ahlroth