Kouvot murskasi Bisonsin

16.1.2016 20:00
Kuva: Katja Juurikko
Kouvojen Kyle Shiloh oli joukkueensa parhaita pelaajia biisoneiden kaadossa. Martin Zeno ja Bisons olivat Mansikka-aholla vailla mahdollisuuksia.
Kouvojen Kyle Shiloh oli joukkueensa parhaita pelaajia biisoneiden kaadossa. Martin Zeno ja Bisons olivat Mansikka-aholla vailla mahdollisuuksia.

Kouvojen koripallomiehistö murskasi Korisliigan viime kauden hopeajoukkueen Loimaan Bisonsin tylyin lukemin Mansikka-ahon urheiluhallissa. Kotijoukkue karkasi jo avausjaksolla 14 pisteen johtoon, eikä nostanut jalkaa kaasulta kuin päätöskympiltä. Kouvojen rouheat voittolukemat olivat 90—65 (48—34).

Kouvolalaisjoukkue ratkaisi pelin edukseen viimeistään kolmannella neljänneksellä, kun se revitti kuudessa minuutissa 26 pisteen johtoon (63—37). Bisonsista ainoastaan Paul Hill Jr. onnistui korinteossa neljänneksen ensimmäisen kuuden minuutin aikana. Kouvot vei pätkän komeasti numeroin 15—3.

— Meillä oli pitkään aikaan hyvä harjoitusviikko takana ja se näkyi hienolla tavalla, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen totesi.

David Gonzalvez (24/4) ja Korisliigan piste-ennätystään sivunnut Tuomas Hirvonen (21/2) olivat oivalla pelipäällä. Myös puolentoista kuukauden pakkolevon jälkeen parketille palannut Kyle Shiloh (9/7/4 syöttöä, 3 riistoa) oli näkyvästi esillä.

— Shiloh laittoi vastustajan pelintekijöille äärettömän kovan paineen, joka helpotti muiden puolustuspelaamista, Lehtonen sanoi.

Thomas Gipson III (14/15) ei ollut heittopelissään parhaimmillaan, mutta silti jätti oli korinalustoilla mies paikallaan. Gipson raapi loimaalaisten korilta peräti kahdeksan hyökkäyslevypalloa.

Bisonsin parhaat olivat Matias Ojala (11/5) ja Ike Udanoh (12/12).

— Olimme fyysisesti täällä, ja siinä kaikki. Pelissämme ei ollut mitään hyvää, Bisonsin luotsi Greg Gibson manasi.