Sippolalainen autoilija pelasti koulutytön kaaharilta Kotkassa

16.1.2016 14:08 | Päivitetty: 16.1.2016 15:51
Kuva: Mari Männistö
Ammattiautoilija useaan kertaan joutunut todistamaan vaarallista kaahaamista vuoden kuluessa. Kuva ei liity tapaukseen.
Ammattiautoilija useaan kertaan joutunut todistamaan vaarallista kaahaamista vuoden kuluessa. Kuva ei liity tapaukseen.

Sippolalainen ammattiautoilija pelasti tiistaina koulutytön vakavalta liikenneonnettomuudelta Kotkassa. Miehen kertomus tapahtumasta on jaettu Facebookissa jo yli 16 000 kertaa.

Autoilija kirjoittaa lähestyneensä aamupäivällä kuorma-autolla risteystä, jossa paloi punainen valo. Hän ajoi vasemmalla kaistalla hiljaista vauhtia valmiina pysähtymään, mikäli valo ei ehtisi vaihtua.

Koulutyttö lähti ylittämään suojatietä valon palaessa hänelle vihreänä. Äkkiä autoilija huomasi toisen auton lähestyvän takaa oikeanpuoleista kaistaa kovaa vauhtia. Hän arvioi, ettei se ehtisi pysähtyä ajoissa.

— En tiedä, mitä päässäni liikkui, täysin ajattelematta käänsin ratista oikealle, ja koska olin matelemassa, niin pääsin tuon luotijunan eteen oikeanpuolimmaiselle kaistalle, ajatuksena, että osuu mieluummin minuun kun tuohon tyttöön, mies kirjoittaa.

Vauhdilla lähestynyt farmarimallinen auto sai väistettyä kuorma-auton ja lähestyi suojatietä päin punaista valoa vasenta kaistaa pitkin. Kuorma-autoilija painoi äänitorven pohjaan, jolloin tyttö säikähti niin, että onnistui juoksemaan turvaan auton alta. Farmari jatkoi matkaansa samaa vauhtia.

Autoilijan mukaan tiistain tapaus oli jo kolmas samankaltainen vuoden sisällä.

— Nyt hyvät ihmiset se järki päähän! hän päättää kertomuksensa.

Tarkennettu kello 15.51: Tapaus sattui Kotkassa.

Kimmo Puhakka