Yle: KRP epäilee, että yli sadan suomalaisasiakkaan luottokorttitietoja on viety Hotels.comin kautta

16.1.2016 12:46
Kuva: Kuvakaappaus
Kuvakaappaus Hotels.comin verkkosivuilta. KRP epäilee, että yli sadan suomalaisen luottokorttitietoja on päätynyt vääriin käsiin sen jälkeen, kun he ovat tehneet sivuston kautta varauksen.
Kuvakaappaus Hotels.comin verkkosivuilta. KRP epäilee, että yli sadan suomalaisen luottokorttitietoja on päätynyt vääriin käsiin sen jälkeen, kun he ovat tehneet sivuston kautta varauksen.

Keskusrikospoliisi epäilee, että hotellivarauksia välittävän kansainvälisen Hotels.com-sivuston suomalaisasiakkailta on huijattu luottokorttitietoja. Asiasta kertoo Yle.

Yli sata Hotels.comin kautta matkoja varannutta suomalaista on Ylen mukaan joutunut vuoden kuluessa joutunut maksuvälinehuijauksen uhriksi. Asiakastietojen avulla on tehty maksuvälinepetoksia ympäri maailmaa.

Kyseessä on mahdollisesti tietoturva-aukko, joka ei kuitenkaan välttämättä ole juuri Hotels.comin järjestelmissä.

— Tiedot näyttäisivät vuotaneen rikollisille joko Hotels.comin, sen taustalla toimivan maksunvälittäjän tai joidenkin hotelliketjujen järjestelmistä. En pysty yksilöimään tarkasti sitä, mistä tiedot ovat vuotaneet, rikosylikomisario Timo Piiroinen sanoo Ylelle.

Kuluneen vuoden aikana hotellialalla on kerrottu useaan otteeseen vakavista ongelmista tietosuojassa. Viimeksi yhdysvaltalainen Hyatt-hotellijätti kertoi löytäneensä viruksen järjestelmästä, joka käsitteli yhtiön maksuliikennettä osassa ketjun hotelleja.

Tietomurrot koskivat 250:tä hotellia, Hyatt kertoi perjantaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

Hyatt julkaisi kotisivullaan listan hotelleista, joissa tietosuoja oli vaarantunut.

Viime vuonna myös ainakin Hilton- ja Mandarin Oriental -hotelliketjut kertoivat tietosuojaongelmista.

Hotels.comin edustajia ei tavoitettu kommentoimaan perjantai-iltana.

Lue juttu HS:n sivuilta.

Ville Similä, HS