Kouvola sai uusia omatoimikirjastoja — Haanojan kirjastossa vietetään avajaisia tänään maanantaina

18.1.2016 13:10
Kuva: Lukas Pearsall
Haanojan kirjastosta tuli omatoimikirjasto. Kuvassa kirjastovirkailija Tuula Kuikka.
Haanojan kirjastosta tuli omatoimikirjasto. Kuvassa kirjastovirkailija Tuula Kuikka.

Haanojan ja Elimäen kirjastot ovat laajentaneet palvelujaan omatoimikirjastoiksi. Haanojan omatoimikirjastossa Kouvolassa avajaisia vietetään tänään maanantaina kello 18 saakka, Elimäen kirjastossa avajaiset ovat viikon kuluttua maanantaina.

Avajaispäivänä henkilökunta esittelee omatoimikirjastojen palveluita ja opastaa asiakkaita laitteiden käytössä kahvitarjoilun äärellä.

Molemmat kirjastot ovat olleet omatoimikirjastoja koeluontoisesti jo vuodenvaihteesta lähtien. Inkeroisten kirjasto on toiminut omatoimikirjastona vuoden ajan, ja palaute on ollut myönteistä.

— Omatoimiaika mahdollistaa monelle sopivan asioinnin. Ensimmäisen vuoden kokeilun perusteella se on kuitenkin palveluajan täydentäjä, ei korvaaja, kirjastotoimenjohtaja Merja Sali totesi taannoin Kouvolan Sanomien haastattelussa.

Omatoimiaukiolot laajentavat kirjastojen aukioloaikoja arkiaamuihin, arki-iltoihin ja viikonloppuihin. Arkipäivisin saa yhä myös henkilökohtaista palvelua.

Omatoimikirjastoissa voi lainata, sinne voi palauttaa ja sieltä voi käydä noutamassa varattua aineistoa. Asiakkaat voivat lukea lehtiä ja tutustua kokoelmiin. He voivat myös käyttää asiakaskäyttöön varattuja nettikoneita. Sisäänpääsyyn sekä lainaus- ja palautusautomaatteihin tarvitaan Kyyti-kirjastokorttiin liitettävä tunnusluku, jonka saa maksutta kirjastoista.

Haanojan kirjastoon on hankittu uusia sanomalehtiä ja kolmas nettikone. Elimäen kirjastoa on sisustusratkaisuin muokattu monikäyttöisemmäksi. Lisäksi kirjaston tiloissa on nyt ryhmätyöhuone, jota voi varata veloituksetta kokouksiin ja neuvotteluihin.

Haanojan kirjasto on avoinna omatoimikirjastona maanantaista torstaihin kello 7—20 ja perjantaista sunnuntaihin kello 7—18. Henkilökohtaista palvelua saa maanantaina ja tiistaina kello 13—19 ja keskiviikosta perjantaihin kello 10—16.

Elimäen kirjasto on avoinna omatoimikirjastona joka päivä kello 7—20. Henkilökohtaista palvelua saa maanantaina ja tiistaina kello 13—19 ja keskiviikosta perjantaihin kello 10—16.