Junioritiistai: Uima-altaasta tuli toinen koti

19.1.2016 8:14
Kuva: Kari Huusari
Voikkaan Viestin Olli Soramies löysi oman lajinsa jo pikkupoikana. – Uinti tuntui hauskemmalta kuin muut lajit, 17-vuotias Soramies muistelee uransa alkuaskeleita.
Voikkaan Viestin Olli Soramies löysi oman lajinsa jo pikkupoikana. – Uinti tuntui hauskemmalta kuin muut lajit, 17-vuotias Soramies muistelee uransa alkuaskeleita.

Joskus sopiva harrastus löytyy kuin itsestään. Olli Soramies asui lapsena Valkealassa sopivan matkan päässä uimahallista, joten polku oli selkeä. Vanhemmat veivät pojan uimakouluun. Myöhemmin miehenalku liittyi Kajon uimareihin.

Viimeiset viisi vuotta Soramies on edustanut Voikkaan Viestiä. Hän treenaa Mika Punkkisen ja Lasse Knappin johdolla ja valmistautuu parhaillaan maaliskuun SM-uinteihin.

— Päälajini oli aikaisemmin selkäuinti, mutta solisluuvamman jälkeen ryhdyin treenaamaan enemmän rintauintia.

Heikkoja lajeja ei oikeastaan ole. Punkkinen arvioi, että sekauinti alkaa olla Soramiehen paras laji.

Kilpailuissa Soramies on menestynyt parhaiten keskipitkillä ja pitkillä matkoilla, muttei säikähdä lyhyitäkään pyräyksiä.

Kevään SM-kilpailuihin on pari kuukautta, joten valmistautumiseen on vielä aikaa.

— Nyt vedän melko kovia sarjoja ja kevennän treeniä kisojen lähestyessä. Keventämisessäkin on rajansa, koska pitkät radat vaativat enemmän kestävyyttä.

Punkkinen veikkaa, että Soramiehellä on jossain vaiheessa mahdollisuuksia SM-mitaleille. Toki sen eteen on tehtävä töitä, valmentaja muistuttaa.

Soramies heittää omat terveisensä Kouvolan kehityksestä päättäville tahoille.

— Kotikaupunkimme voisi satsata uintiin nykyistä enemmän. Nuoret kiinnostuvat lajista, jos heille vain antaa tilaisuuden kiinnostua ja lähteä mukaan.

Olli Soramies

Ikä: 17 vuotta

Seura: Voikkaan Viesti

Laji: Kilpauinti

Valmentajat: Mika Punkkinen, Lasse Knapp

Esikuvat: Ryan Lochte, Valtteri Halonen

Lempiruoka: Kunnon lohikeitto ja ruisleipä

Musiikki: Kuuntelen kaikenlaista

TV: Aika vähän tulee katsottua, seuraan toki urheilua ja etenkin uintikisoja

Parasta koulussa: Kyllä se liikunnan puolelle kallistuu

Onko koulussa tarpeeksi liikuntaa? On, mutta aina voisi olla enemmänkin. Tällä hetkellä kolme tuntia viikossa ja akatemiatreenit päälle.

Kari Huusari