Pelicans edelleenkin iso mörkö KooKoolle

22.1.2016 20:56
Kuva: Lukas Pearsall
Mikko Lehtonen laukoi KooKoon tasoihin toisessa erässä Petri Lammassaaren syötöstä. Juhlintaan ehti mukaan myös Ryan O'Connor.
Mikko Lehtonen laukoi KooKoon tasoihin toisessa erässä Petri Lammassaaren syötöstä. Juhlintaan ehti mukaan myös Ryan O'Connor.

Kouvolan KooKoo ei ole vieläkään voittanut Lahden Pelicansia jääkiekon Liigassa. Pelicans vei joukkueiden kauden neljännenkin kohtaamisen nimiinsä perjantai iltana Kouvolan Sumulaaksossa niukasti maalein 1—2 (0—1, 1—0, 0—1).

Kohtaaminen ei noussut suurten jääkiekkopelien joukkoon, mutta tarjosi Kouvolan jäähallin 3 385 katsojalle tiukan paikallisväännön.

Jo reilun minuutin pelin jälkeen soi KooKoon päässä. Frederic Cloutier torjui ensimmäisen Pelicans-ahdistelun, mutta Ryan Potulny onnistui toisesta pompusta ja vei lahtelaiset 0—1-johtoon.

Pelicans pelasi koko avauserän vahvasti omalla alueellaan ja voitti älyttömän määrän kaksinkamppailuja. KooKoo piristyi erän loppua kohden, mutta hyvä ote kirposi Anrei Hakulisen kaksiminuuttisen myötä.

Toisessa erässä KooKoo lisäsi painetta Pelicansin päätyyn ja sai enemmän kiekkoja lahtelaismaalille.

KooKoo tasoitti tehopakki Mikko Lehtosen komealla yksilösuorituksella. Lehtonen kiemursi siniviivalta b-pisteiden väliin ja laukoi hallitusti ohi Pelicans-veskari Janne Juvosesta. Syöttöpisteen Lehtosen kauden yhdeksännestä maalista kuittasivat Petri Lammassaari ja Aki Kangasmäki.

Tasoituksesta innostunut KooKoo hallitsi toisen erän loppuminuutteja, mutta ei saanut kunnon tekopaikkaa aikaiseksi vaikka pääsi pelaamaan minuutin ja 12 sekuntia viidellä kolmea vastaan Juha Leimun ja Juhani Tyrväisen päällekkäisten kakkosten aikana.

Kolmannen erän ensimmäinen kymppi mentiin kaukalon päästä toiseen. Pelicans siirtyi kuitenkin 1—2-johtoon juuri kun käännyttiin viimeiselle kymmenminuuttiselle. Dane Byers käytti hyväkseen KooKoon vaihtoviiveen ja kanadalaishyökkääjän lämäri painui helpohkosti ohi Cloutierin.

Byersin maali jäi lahtelaisten voittomaaliksi, sillä KooKoon takaa-ajo ei onnistunut parista maukkaasta paikasta huolimatta.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran heti lauantaina Lahdessa.

Timo Ranta