Päivän peli: Kouvot kotihallissaan voittoputkia venyttelemään — Kouvot on Korisliigan katsojatilaston ykkösjoukkue

10.2.2016 11:02
Kuva: Lumikki Haaja
Kouvojen David Gonzalvez nakutti joulukuussa Salon Vilpasta 18 pistettä kovilla prosenteilla.
Kouvojen David Gonzalvez nakutti joulukuussa Salon Vilpasta 18 pistettä kovilla prosenteilla.

Korisliigassa neljäntenä oleva Kouvot jatkaa kotipeliputkeaan Salon Vilpasta vastaan. Edellisissä kotimatseissa kouvolalaisjoukkue on löylyttänyt BC Nokian ja KTP-Basketin.

Jotta pärjäämme keväällä, niin joukkueen pitää pystyä taktiikoiden muutokseen ottelun sisällä ilman monen minuutin siirtymää.

Jyri Lehtonen

Kouvot on ollut Mansikka-aholla hyvässä iskussa, sillä kauden 12 ottelustaan se on klaarannut nimiinsä peräti kymmenen. Jyri Lehtosen sakki on vetänyt nyt kuusi voittoa jonoon kotiluolassaan.

Juuri pudotuspeliviivan päällä kahdeksantena majaileva Vilpas katkaisi viiden ottelun tappioputkensa Kauhajoen Karhua vastaan. Karhu tosin joutui tuleen ilman tärkeää pelintekijäänsä Bojan Sarcevicia, jonka klyyvari murtui Pyrintö-pelissä.

Salolaisjoukkue esitteli ottelussa Cavell Johnsonin korvaajan, 201-senttisen Sherman Gayn, joka tilastoi vajaassa 17 minuutissa 11/5. Los Angelesin mies saapui Saloon lauantaina aamuyöllä.

Vilpas ei ole vuosien saatossa Mansikka-aholla viihtynyt. Joukkue on hävinnyt Kouvolassa 14 ottelua peräkkäin. Edellisen kerran Vilpas tuuletti voittoa Manskarilla marraskuussa 2003.

Salolaiset ovat kyenneet voittamaan ainoastaan kolme kauden 13 matkaottelustaan.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen pitää Salon Vilpasta varteenotettavana vastustajana.

— Vilppaan hyvin heittävät isot pelaajat aiheuttavat meille haasteen, joka pitää selättää taktisesti. Asiaa ei myöskään helpota sarjan nopein pelintekijä Doug Wiggins.

Kouvojen joukkue pääsee Vilpas-peliin täysin terveenä. Viimeisissä harjoituksissa Lehtonen on ajanut sisään uusia asioita.

— Uusien asioiden ottelutilanteeseen siirtäminen on tärkeää. Kotkaa vastaan paketti hajosi jaksojen alussa ja pääsimme rytmiin vasta palaamalla vanhoihin asioihin.

— Jotta pärjäämme keväällä, niin joukkueen pitää pystyä taktiikoiden muutokseen ottelun sisällä ilman monen minuutin siirtymää.

Kouvot on tällä hetkellä Korisliigan katsojatilaston ykkösjoukkue. Kuluvalla kaudella Kouvojen matseja on seurannut keskimäärin 1 165 silmäparia, kun viime kaudella vastaava lukema oli 1 080.

Mansikka-aholla kohtaavatkin kaksi seuratuinta korisliigajoukkuetta. Vilpas on tilaston kakkosena 1 153 katsojallaan. Liigan kärkijoukkueista Kataja (921), Kauhajoen Karhu (796) ja Loimaan Bisons (825) jäävät selvästi jälkeen.

Kouvot—Vilpas, Korisliigaa tänään kello 18.30 Mansikka-ahon urheiluhallissa.

Juha Vesala