Palokunnalle useita hälytyksiä vesivahingoista keskiviikkoiltana — kellareissa vettä lattialla Kouvolassa, Kuusankoskella ja Inkeroisissa

10.2.2016 22:22 | Päivitetty: 10.2.2016 23:05
Kuva: Tuija Toikander
Lukijan kuvaPelastuslaitosta tarvittiin pumppaamaan vettä kellarista muun muassa Ruotsulantiellä Kaunisnurmella.
Pelastuslaitosta tarvittiin pumppaamaan vettä kellarista muun muassa Ruotsulantiellä Kaunisnurmella.

Kymenlaakson pelastuslaitos on saanut keskiviikkona illalla kahden tunnin sisään ainakin viisi hälytystä eri puolille kaupunkia hoitamaan tehtävää, jossa vettä oli valunut kellariin ovista tai tulvinut kellariin viemäreistä.

Hälytyksistä ensimmäinen tuli illalla kello 19.38 ja toistaiseksi viimeisin kello 21.47. Hälytyksistä yksi tuli Inkeroisista, toinen Kuusankoskelta ja loput Kouvolan keskustasta sekä Kaunisnurmelta.

Kaikki vesivahingot tapahtuivat yksityisissä kiinteistöissä. Tilanne oli niissä kaikissa pääpiirteittäin samanlainen eli vettä oli valunut kellariin tai vettä oli tulvinut kellariin viemärin kautta.

Kaunisnurmella Ruotsulantie 29:ssä havaittiin illalla hieman ennen kello kymmentä, että pannuhuoneen lattialla oli noin viisi senttiä vettä. Kouvolan Sanomien tiedustellessa asiasta asukkaat odottivat yhä palokuntaa paikalle.

Kello 22.30:n jälkeen pelastuslaitos tiedotti, että Ruotsulantiellä lattiakaivot vetävät jälleen, eikä pelastuslaitoksella ole enää tehtävää. Sulamis- ja sadevettä oli valunut kaukolämmön suojaputkia pitkin kellarikerroksiin. 

Helmikuu on ollut vesivahinkoja ajatellen poikkeuksellisen hankala kuukausi. Rankat vesisateet ja jäätynyt maa on huono yhdistelmä, Kymenlaakson pelastuslaitokselta todetaan.

Uutista päivitetty kello 23.03. Lisätty uusin tieto Ruotsulantieltä.

Marjo Latvanen