Silja Sillanpäältä syksyllä uusi lastenkirja: ”Kustantajien seula on nykyään todella tiukka”

15.2.2016 11:00
Kuva: Jyri Pitkanen
Silja Sillanpään tunnetuin luomus on reissukissa Katti Matikainen.
Silja Sillanpään tunnetuin luomus on reissukissa Katti Matikainen.

Silja Sillanpää on kirjailija, käsikirjoittaja ja dramaturgi. Hänen luomuksensa on hauskuuksia höpöttelevä reissukissa Katti Matikainen.

Sillanpää on julkaissut neljä Katti Matikaisesta kertovaa lastenkirjaa Otavan kustantamana vuosina 2003—2010. Moni Ylen lastenohjelmia seuraava lapsi tuntee hassun reissukissan eri ohjelmista: tällä hetkellä Pikku Kakkosessa pyörii Katti Matikaisen Kirjamylly.

Lisäksi Sillanpää vierailee kouluissa ja kirjastoissa. Hän sekä puhuu omasta työstään kirjailijana että esiintyy Katti Matikaisen vermeissä lasten ilona. Katti Matikainen ja Nakkirakki pyörittävät Kirjamyllyä tänään Kouvolan pääkirjastossa kello 18.

Vaikka brändi on olemassa, jopa Sillanpään on hankala saada kirjaideoitaan läpi kustantajille.

Uusi lastenkirja ilmestyy syksyllä. Tenho ja Ryske — Satuja soitosta tutustuttaa pienet lukijat perinnesoittimien maailmaan. Sen kustantaa S&S, joka on osa Schildts & Söderströms -kustantamoa.

Sillanpää rohkaiseekin aikuisia ostamaan kotimaista lastenkirjallisuutta: sellaistakin, josta aikuinen ei ole kuullut koskaan aikaisemmin.

Se nimittäin on kotimaisen kirjallisuuden laadun tae.

— Voi olla varma, että kustantamojen tiukan seulan läpäissyt kotimainen lastenkirja on laadukas.

Lue koko juttu päivän lehdestä tai mobiilisovelluksesta: Lataa Kouvolan Sanomien ilmainen sovellus tästä ja tee kuukauden ilmainen tutustumistilaus tästä.

Henna Mäkelin