Terminal Cowboys jättää maailman valloituksen suosiolla väliin

17.2.2016 22:25
Kuva: Lukas Pearsall
Terminal Cowboys täyttää 10 vuotta.
Terminal Cowboys täyttää 10 vuotta.

Kuusihenkinen kouvolalaisyhtye Terminal Cowboys täyttää kymmenen vuotta. Bändi on kasvanut paikallisesti kysytyksi esiintyjäksi, vaikka se perustettiin hieman vitsinä.

Mika Kauppinen ja Ilkka Peräoja perustivat Terminal Cowboysin kouvolalaisen moottoripyörätallin baaritiskillä.

— Istuskelimme joulua, eikä ollut mitään tekemistä. Yhtäkkiä tajusimme, että Mikalla on kotona kitara. Haimme sen taksilla ja aloimme rämpyttää, Peräoja kertoo.

Yhtyeen nimi ja jopa kappalelista olivat olemassa ennen bändiä. Vaikka Peräoja ja Kauppinen soittelivat vain kaksin Kauppisen kotona, oli heillä selkeä näkemys, millaista musiikkia bändi alkaa esittää: countryrockia ja rockabillyä.

Viisikymppiset miehet eivät yritä enää lähteä valloittamaan maailmaa. Soittaminen ja satunnainen keikkailu on hauskaa. Herrojen ei kuitenkaan itse tarvitse promota itseään, vaan heitä kysellään keikoille.

Yhtye esiintyy pääosin Kouvolassa, sillä osa bändin jäsenistä on vuorotöissä ja perheellisiä.

Terminal Cowboysin 10-vuotiskeikka soi Taverna Eskolanmäessä Kouvolassa 20. helmikuuta. Yhteen jäsenet ovat Mika Kauppinen (laulu, kitara), Ilkka Peräoja (mandoliini, banjo), Timo Pälvisalo (kitara), Ilari Huovila (kitara, steel-kitara), Mikko Lindholm (rummut) ja Jori Hohental (kontrabasso).

Miika Ahola