Esa Sieväsen kuvia on esillä kirjastossa ja kauppakeskuksessa

23.2.2016 20:01
Kuva: Lumikki Haaja
Valkealalainen Esa Sievänen, 57, hankki järjestelmäkameran jäätyään eläkkeelle puolustusvoimista. Hän kuuluu tätä nykyä Kouvolan kameraseuraan.
Valkealalainen Esa Sievänen, 57, hankki järjestelmäkameran jäätyään eläkkeelle puolustusvoimista. Hän kuuluu tätä nykyä Kouvolan kameraseuraan.

Valkealalainen Esa Sievänen, 57, hankki järjestelmäkameran kuutisen vuotta sitten ja innostui valokuvaamisesta toden teolla. Hän kuljettaa kameraa jotakuinkin aina mukanaan ja tekee lyhyitä kuvausreissuja lähes päivittäin.

Sieväsen mukaan harrastus on avannut hänen silmänsä.

— Kiinnitän nykyisin ihan eri tavalla huomiota luonnon hienoihin yksityiskohtiin, vaikka kamera ei olisikaan kädessäni.

Mieluiten Sievänen kuvaa luontoa. Hänen kuviaan on parhaillaan esillä kahdessa paikassa. Hän on pystyttänyt Valkealan kirjastoon Virtaa — maisemakuvia -näyttelyn, joka koostuu 16 kuvasta. Hän on ikuistanut otoksiinsa muun muassa Ahvionkosken, Verlan Myllykosken sekä Sapokan ja Langinkosken Kotkassa.

Lisäksi Sieväsellä on kolme kuvaa Kouvolan kameraseuran Tohinaa-näyttelyssä kauppakeskus Veturissa. Näyttelyssä on mukana yli 60 kuvaa eri teemoista kaikkiaan 36 kuvaajalta.

— Veturi on näyttelypaikkana loistava. Näyttelyt ovat myös hyvä lisä kauppakeskuksessa kävijöille, seuran puheenjohtaja Jaana Ahola sanoo.

Veturin ensimmäisessä kerroksessa, R-kioskin vieressä sijaitseva tila on toistaiseksi kameraseuran käytössä. Tohinaa on kameraseuran toinen näyttely Veturissa.

Kummatkin näyttelyt jatkuvat maaliskuun loppuun saakka.

Lue koko juttu keskiviikon lehdestä tai mobiilisovelluksesta.

Anne Penttinen