Taas vesivahinko Korian liikekeskuksessa – nyt syynä jäätynyt sadevesikaivo

25.2.2016 17:55
Kuva: Moises Garibay
Putken tarkistusluukku antoi periksi kovan paineen alla, ja vesi valui laminaatille. Osa lattiaa on poistettu. Nyt odotetaan betonin kuivumista.
Putken tarkistusluukku antoi periksi kovan paineen alla, ja vesi valui laminaatille. Osa lattiaa on poistettu. Nyt odotetaan betonin kuivumista.
Tällä kertaa vesivahinko rajoittui yhteen Korian liikekeskuksen huoneistoon. Toisin oli vajaa vuosi sitten.

Toistuvia vesivahinkoja on ruvettu selittämään myös sillä, että viemärit, putket ja sadevesikaivot on mitoitettu rakennusajalleen tyypillisesti. Ne eivät tahdo riittää, kun säätiloissa on tapahtunut muutos, ja vettä tulee enemmän kuin ne jaksavat yhdellä kertaa vetää.

Korian liikekeskuksessa tapahtui tammikuun pakkasia seuranneen lauhtumisen ja vesisateen jälkeen toinen vesivahinko vuoden sisään. Tällä kertaa vettä tuli ainoastaan yhteen liikekeskuksen huoneistoon. Vesi tuli lisäksi alhaalta ylös eikä ylhäältä alas, kuten viime huhtikuussa.

Korian liikekeskuksen uusi vesivahinko on paljon pienempi kuin viime vuonna tapahtunut. Tuolloinhan kuivatus-, purku- ja asennustyöt jatkuivat pitkälle syksyyn. Korian terveysasemakin jouduttiin sulkemaan kuukausiksi, ja Pohjois-Kymen Kasvu muutti kokonaan pois Korialta.

Edellisestä vesivahingosta koitui taloyhtiölle useiden kymmenien tuhansien eurojen lasku. Kiinteistö Oy Korian liikekeskuksen suurin omistaja on Kouvolan kaupunki.

Tuore vesivahinko iski ainoastaan entiseen apteekin tilaan, joka on nykyisin Korian Silta -rukouspiirin käytössä.

Vesi kasteli uuden laminaatin, kun keskellä huoneistoa sijaitseva putki antoi periksi tarkistusluukun kohdalta juuri lattiapinnan yläpuolella. Normaaliolosuhteissa kattovesi valuu putkea pitkin alas ja edelleen sadevesikaivoon. Tammikuun pakkasia seurannut nopea lauhtuminen ja kova vesisade olivat kuitenkin liikaa. Paine muodostui kovaksi, kun vesi ei päässyt ulkona sijaitsevaan jäätyneeseen kaivoon.

Leena Laurila