Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kehaisi omiensa tiivistä puolustuspeliä

2.3.2016 22:30

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen näki, että Seagulls-ottelun voiton siemen kylvettiin kolmannella neljänneksellä puolustuskorilla.

— Seagulls oli tuonut hyökkäykseensä muutaman uuden jutun, ja meillä meni yksi kymppi siihen totutellessa.

— Kun löysimme kahdelle heikon puolen apupuolustajalle oikeat paikat, niin saimme heidän hyökkäyksensä yksi vastaan yksi -pelaamiseksi, Lehtonen selvitti.

Kouvojen materiaalin leveydestä kertoi se, että ratkaisukympillä joukkueen pelaajista peräti kahdeksan osallistui pistetalkoisiin. Tällainen on vastustajan puolustuksella pahuksen raastavaa, koska hyökkäyspelin pysäyttäminen ei onnistu liimaamalla ukon tai kaksi.

Kouvojen amerikkalaispelaaja David Gonzalvez (25/3) oli mahtivedossa. Gonzalvez heitti kakkosensa 8/10, kolmosensa 2/3 ja vapaaheittonsa 3/3. Kun kaveri vielä puolusti sitkeästi, voi hänen iltaansa kehua lähes täydelliseksi.

— Tunnelma oli mahtava. Tämä tuntui siltä kuin olisimme pelanneet derby-ottelua, Gonzalvez kehaisi hyvin mukana elänyttä kouvolalaisyleisöä.

Seagullsin paras pelaaja Timo Heinonen myönsi joukkueensa hyökkäyspelin tukehtuneen kotijoukkueen aggressiivisessa puolustuspelissä.

— Emme pystyneet kolmannella kympillä vastaamaan Kouvojen aggressiivisuuteen. Ei Kouvot mitään yllättävää tehnyt, pelasi vain kovempaa.