Taidemuseo kokosi näyttelyn Kuusankoskitaloon — poikkeuksellisen vierailun taustalla on Raakel Kuukan saama kuvataidepalkinto

2.3.2016 17:00
Kuva: Jussi Lopperi
Raakel Kuukka (s. 1955) kasvoi Anjalan Muhniemellä. Hän sai Valokuvataiteen valtionpalkinnon vuonna 2013.
Raakel Kuukka (s. 1955) kasvoi Anjalan Muhniemellä. Hän sai Valokuvataiteen valtionpalkinnon vuonna 2013.

Kuusankoskitalon galleriassa avautuu näyttely, jonka on poikkeuksellisesti koonnut taidemuseo Poikilo. Kyseessä on valokuvataiteilija Raakel Kuukan näyttely Kirje äidiltä.

Kouvolan museonjohtaja Elina Bonelius korostaa, että näyttely on yksittäinen vierailu, ja se liittyy Kuukan saamaan Kouvolan kuvataiteilija 2014—16 -tunnustukseen. Palkinto velvoittaa Poikilon järjestämään taiteilijalle myös muun näyttelyn kuin taidemuseokatselmuksen.

Kuukan teoksia oli esillä taidemuseo Poikilossa reilu vuosi sitten. Uusi näyttely rakentuu 70 valokuvasta. Niistä kolme oli mukana taidemuseon näyttelyssä.

— Tällainen gallerianäyttely vaatii meiltä yhtä paljon työtä kuin museonäyttely. Siitä syystä meillä ei ole juuri mahdollisuutta laajentaa näyttelytoimintaamme Kouvola-talon ulkopuolelle — väkeä ei riitä tekemään sellaista työtä, Bonelius sanoo.

Raakel Kuukka ylistää Kuusankoskitalon galleriaa upeaksi tilaksi, jossa on kaunis luonnonvalo sekä suuria ja selkeitä seinäpintoja. Toisaalta tila kaipaisi hänen mielestään nykyistä parempaa valvontaa.

Kirje äidiltä -näyttely on esillä Kuusankoskitalon galleriassa 3.—29. maaliskuuta. Näyttelyyn on vapaa pääsy.