Kuparinen hullaannutti Ässiä kauden toisella maalillaan — KooKoon Malinen osui lopussa yläputkeen

3.3.2016 21:32
Kuva: Lumikki Haaja
Ässien Matti Kuparinen (22) teki illan ainoan maalin Kouvolassa.
Ässien Matti Kuparinen (22) teki illan ainoan maalin Kouvolassa.

KooKoon ja Porin Ässien kovien panosten ottelun avauserä oli KooKoo-merkkinen.

Kotijoukkue pääsi pelaamaan kahdesti ylivoimalla. Peli pyöri nätisti Ässien alueella ja irtokiekot olivat KooKoon heiniä, mutta laukaukset jäivät vähiin.

Oscar Eklundin kokeilu oli paras maalipaikka; rannekuti meni niukasti ohi Ari Ahosen torjunnan kautta.

KooKoo hallitsi laukaustilastoa 18—9. Juha Järvenpää joutui torjuntatöihin vain kolmesti.

Toisessa erässä tilanteet vaihtelivat ensimmäistä 20-minuuttista enemmän päästä päähän, mutta erän edetessä KooKoo otti yhä selkeämmin pelin hallintaansa. Mikko Lehtosella, Tuomas Huhtasella, Matt Watkinsilla ja Tomi Peltosella oli omat paikkansa maalintekoon, mutta 0—0 säilyi 40 peliminuutin jälkeen.

KooKoon koko kauden vahvuudet luisteluvoima ja kiekkokontrolli hyökkäyksiin lähdöissä näkyivät hienosti kauden toistaiseksi tärkeimmän ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä. KooKoosta ei ole koko kauden aikana ollut pitkien kiekkojen roiskijaksi.

Toisen erän loppuun Huhtanen hankki jäähyn Ässien Juha Kiilholmalle, ja KooKoo pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla.

Järvenpää oli vakuuttava maalillaan myös toisessa erässä.

Kolmas erä oli KooKoolta loppukiriä lukuun ottamatta illan pehmeintä esiintymistä. Ässien Masi Marjamäki, Jarno Kärki ja Pat Mullane hätyyttelivät KooKoo-maalia, ennen kuin ajassa 49.04 napsahti. Ässien Semir Ben-Amor ja Ville Uusitalo petasivat Matti Kupariselle paikan, ja tämä teki kauden toisen maalinsa porilaisten kannalta makoisaan saumaan.

Ässiltä hylättiin Antti Kerälän tekemä maali, kun aikaa oli jäljellä 3.12. Videotarkistuksessa todettiin, että Kerälä pelasi kiekkoa korkealla mailalla. Otteluvalvoja Tomi Pekkonen tarkensi lehdistötilaisuudessa, että kiekko osui lakipisteessä Kerälän laskevaan mailaan.

KooKoo pelasi viimeiset kolme minuuttia ilman Toni Hyväristä, joka sai maalin edessä kovaa kohtelua Troy Vancelta.

Vance istui lopussa myös jäähyllä poikittaisesta mailasta Mikko Virtaseen. KooKoon 6—4-ylivoimapelissä Jarkko Malinen pelasi itselleen laukaisupaikan, mutta veto osui harmittavasti yläputkeen.

Hyvän ottelun KooKoon maalilla pelannut Juha Järvenpää purki loppusummerin soidessa pettymystään ja hakkasi mailansa poikki kaukaloon laitaan KooKoon vaihtoaitiossa.

Tapio Ahlroth