Jaana Kivimäki suuntaa syksyllä Rioon — Sponsorit takaavat vammaisratsastajan harjoittelun

20.3.2016 21:51
Kuva: Satu Pitkänen
Bellilene matkusti hyvin lentokoneessa ja odottaa nyt Jaanaa Saksassa. Ratsukko jatkaa siellä valmentautumistaan kohti Rioa.
Bellilene matkusti hyvin lentokoneessa ja odottaa nyt Jaanaa Saksassa. Ratsukko jatkaa siellä valmentautumistaan kohti Rioa.

Jaana Kivimäki oli kilpailumatkalla Qatarin Dohassa, kun tieto Rio de Janeiron paralympiapaikasta varmistui. Nyt tärkeää on saada alle lisää kilpailukokemusta sekä ratsastajalle että hevoselle. Kouvolan kaupungin kanssa tehty sponsorisopimus mahdollistaa jälleen yksiin kilpailuihin osallistumisen.

— Sponsoreiden etsiminen on kovaa työtä, Kivimäki sanoo.

— Kouvolan kaupungin mukaan lähteminen takasi yksiin kilpailuihin osallistumisen, mutta esimerkiksi toukokuun kisoihin Saksan Mannheimissa ei vielä rahoitusta ole.

Kivimäen paralympialaisiin valmistautumista haittaa se, ettei hän pysty harjoittelemaan talvella Suomessa. Kylmyys on liian kova vastustaja alaraajahalvaantuneelle ratsastajalle, jolla on huono verenkierto. Dohasta paluun jälkeen Bellilene jäi Saksaan, ja Kivimäki palasi Suomeen järjestelemään tulevaa.

Dohan kilpailut olivat Bellilenelle hyvä harjoitus, sillä hevonen matkusti niiden yhteydessä ensimmäistä kertaa lentokoneella.

— Se oli hyvä harjoitus, sillä lento kesti vain kuusi tuntia. Kyseessä oli sama lentoyhtiö, joka lähettää hevoset myös Rioon samalta lentokentältä Liègestä. Nyt tiedetään, että Bellilene on hyvä lentomatkustaja, sillä se oli ollut rauhallinen koko ajan ja syönyt sekä juonut hyvin, Kivimäki kertoo.

Rion paikan varmistuttua Kivimäki totesi, että hänen ja Bellilenen on saatava alle muutama onnistunut kilpailu ja paljon harjoittelua.

— Muuten jään todella paljon jälkeen muista eurooppalaisista ratsastajista, jotka pystyvät treenaamaan lämpimässä.

Suomen ratsastajainliitto lupasi tukea, ja Kivimäen henkilökohtaisen valmentajan Håkan Wahlmanin avulla saatiin sovittua edullinen valmennuspaketti saksalaisen Böckmannin perheen kanssa. Huhtikuussa siirrytään tuttuun paikkaan Belgiaan. Jos rahoitus järjestyy, Suomeen palataan toukokuussa kolmien kilpailuiden jälkeen.

Mikäli menestystä aikanaan tulee Riossa, sponsorilta Kouvolan kaupungilta on luvassa myös tulospalkkiota.

— Ei kai sentään ihan mökkitonttia, Kivimäki nauraa.

Satu Pitkänen