Mielikuvituksellisesti maalatut venäläistalot kuvina Sippolassa

10.2.2017 15:04
Kuva: Alina ja Artem Kiselev
Kaukana Uralilla on alue, jossa rakennukset maalataan mielikuvituksellisin värein.
Kaukana Uralilla on alue, jossa rakennukset maalataan mielikuvituksellisin värein.

Uralilainen taiteilijapariskunta Alina ja Artem Kiselev esittävät teoksiaan kahden päivän ajan Taidekeskus Antareksessa, Sippolassa. Näyttely koostuu valokuvista ja veistoksista. Esillä olevat valokuvat esittelevät rakennuksia Itä-Bashkortostanista, Abzelilovskynin ja Uchalinskynin alueilla. Kylissä asuu keskimäärin 500 etnistä bashkirialaista. Bashkortostan sijaitsee Uralin ja Volgan välimaastossa pääkaupunkinaan Ufa.

Bashkirialaiset tunnetaan siitä, että he eivät epäröi maalata talojaan mielikuvituksellisilla väreillä. Alueella ei ole kahta samanväristä taloa, vaan talonomistajat luovat yksilöllisen julkisivun kotiinsa.

Mitä kirkkaimmat värit fasadissa, sitä paremmalla menestyksellä omistaja osallistuu Kaunein talo -kilpailuun. Sadunomaiset värit ja yksityiskohdat tukevat tutun kohteen uutta taiteellista tarkoitusta.

Taloja kuvanneet Alina ja Arten Kiselev ovat kiinnostuneet yhteiskunnasta ja sen sosiaalis-taloudellisista muutoksista, todellisuuteen pohjautuvista unista ja myyteistä sekä etnisen kulttuuri-identiteetin säilymisestä.

Bashkiri-kylien ihmeelliset värit -näyttely on Sippolan Antareksessa (Pien-Liikkalantie 6, 46710 Sippola) lauantaina 11.2. ja sunnuntaina 12.2. kello 12—18. Taiteilijat ovat tavattavissa näyttelyssä.